Vereség a sereghajtó otthonában

Az akarat és a küzdelem a győzelemhez nem volt elég a Hungast-Haladás vendégeként. A szombathelyiek a találkozó nagyobb részében irányították a játékot és megérdemelten szerezték meg ellenünk a második győzelmüket az idei szezonban.

A szombathelyiek elleni találkozót mindkét gárda komolyan vette annak ellenére, hogy az Extraligában maradásért vívandó rájátszás előtt lenullázódnak majd az addig összegyűjtött pontok. Előbb a szombathelyiek húztak el tőlünk 4-0-ra, majd Makai Péter időkérése után 5-4-re fordítottunk. Míg a házigazda többször is pontatlanul nyitott, bennünket több ízben is megállított a vasiak blokkja, így kiegyenlített játékot hozott az első szett eleje (10-10). Aztán viszont több hiba is becsúszott a játékunkba, így a Haladás 16-12-es vezetésénél ismét elérkezett a taktikai utasítások ideje. Ötpontos hátránynál Iga Piatek állt be nálunk. Habár láthattunk még néhány szép leütést Jessica Venturától, megérdemelten indult szombathelyi szettgyőzelemmel az összecsapás (25-19).

A második játszma sokkal jobban indult számunkra, mint az első: Jessica Ventura elemi erejű leütései és Tóth Eszter okos megoldása révén 5-0-s vezetésünkről számolt be az eredményjelző. Nem sokkal később már 5-4 volt az állás, ám nem rezzentünk össze. Győzni akarás. Nagy küzdelem. Izgalmas játék. A be-becsúszó technikai hibák mellett mindezek jellemezték a mérkőzés első felét, s egy pontra feljött ránk a Hungast-Haladás. Sőt, hamarosan 21-20-ra fordítottak a vendéglátóink, s ekkor Makai Péter is már csak széttárta a karját. Aggasztó jel volt. A véghajrában kétszer szettlabdához jutott ellenfelünk, ám Tóth Eszter mindkétszer kimentett minket a csávából. Harmadszor is esélyt kaptak a sorstól a vasiak és ezzel már éltek is (27-25).

A harmadik játszmában szóhoz jutott nálunk Borsos Lili, s többek közt Ekaterina Silchenkova fifikás megmozdulásának hála az első három pont a mi nevünk mellé került. Hullámzó játék – szokták mondani. Nos, ezeket a hullámokat csak gyakorlott szörfösöknek ajánljuk, hiszen 1-4 után 7-6-ra fordított ellenünk a sereghajtó. Aztán viszont a mi szempontunkból 7-8 után alakult 11-8-ra az állás. A légiósok mellett több magyar fiatalnak is bizalmat szavazó szombathelyiek nem engedték el ezt a játszmát sem. Olyannyira, hogy egy pontra felzárkóztak hozzánk. Ám Ekaterina Silchenkova rövid időn belül háromszor is megoldhatatlan feladat elé állította a hazai sáncot, így már 22-15-re léptünk el riválisunktól. Majd Jessica Ventura révén hat játszmalabdához jutottunk, de Ekaterina Silchenkova tett róla, hogy ne kelljen sokáig izgulnunk (18-25). Eleinte kiélezett játékot hozott a negyedik szett, ám jellemző számsor, hogy a Hungast-Haladás úgy vezetett ellenünk 2:1-re és a negyedik játszmában 9-6-ra, hogy addig 13 pontot szereztek a sáncmunkájuknak köszönhetően – nálunk ugyanez a mutató négynél járt ekkor… Ahelyett, hogy a megnyert játszma felpörgetett volna bennünket és meghozta volna az önbizalmunkat, egyre csak nőtt a szombathelyiek előnye. Amíg nem sáncolt jól Jessica Ventura, majd Ivana Bulajic is. Amikor azonban 20-15-re módosult az állás a házigazda nézőpontjából, bajba kerültünk. Három pontnál közelebb nem tudtunk lopódzni riválisunkhoz, így megérdemelten szerezte meg ellenünk idei második győzelmét a Hungast-Haladás (25-20).

Pénteken, azaz március 6-án a listavezető 1. MCM-Kaposvárt fogadjuk majd hazai pályán.

Fotó: Agócs László

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?