Várat magára az éremszerzés

A Lehel HC OBIII-as jégkorongcsapata nagy csatában nyerte meg Érden a 3. hely megszerzéséért lejátszott első mérkőzését. Így március 1-én, vasárnap este természetesen minden szurkoló a bronzérem megünnepléséért látogatott ki a jégpályára.

A nagy várakozás ellenére nem úgy kezdődött a találkozó, ahogy szerették volna, hiszen egy gyors góllal a vendégek szereztek vezetést, de szerencsére rá egy percre Szabó Zoltán egyenlített. Később ismét a Farkasok találtak a berényi kapuba, ezt meg Gedei Gábor egyenlítette ki. Arról pedig Szajka György gondoskodott, hogy az első szünet a Lehel HC 3-2-s vezetésével kezdődjön. A második harmadban tovább növelte előnyét a hazai gárda, amikor emberelőnyből Nagy Zoltán átadását Gedei Gábor lőtte a vendégek kapujába. A nagyszünet után egy darabig nem esett gól, ám később szépítettek a hargitaiak, (4-3). Kis híján növelhette volna előnyét a Lehel, ám Rácz Tamás hatalmas lövése kipattant a kapufáról. Ami nem sikerült az egyik oldalon, az bejött a másikon. Az ellentámadásból kiegyenlítettek a vendégek (4-4). Bár csak két sorral érkezett Jászberénybe az ellenfél, mégsem fogyott el az erejük, mert öt perccel a vége előtt a vezetést is megszerezték és ezzel – mint a végén kiderült – meg is nyerték a mérkőzést: Lehel HC – Hargitai Farkasok 4-5. A vereség miatt tehát elmaradt az ünneplés, de a remény megmaradt, mert március végén, Érden következik a mindent eldöntő harmadik összecsapás.

A jászberényi Harcosok sem jártak jobban. Az OB4/A döntőjébe való kerülésért lejátszott második összecsapást szintén 5-4 arányban elveszítették az Újpesti Ragadozók vendégeként. Náluk is a harmadik mérkőzés dönt március 8-án, vasárnap Jászberényben. Ha ezt megnyerik, döntőt játszhatnak.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?