Menyegzői trendszemle

A Xia Meghívó szervezésében ezúttal új köntösben került megrendezésre az Aranysas Rendezvényházba hirdetett esküvő kiállítás. A lakodalmas alkalmon rekordszámú, közel harminc szolgáltató várta a trendek között eligazodni vágyó házasulandókat.

Február utolsó hétvégéjén, 29-én szombaton megtelt az Aranysas parkolója, ahová már a reggeli óráktól kiszűrődött a vidám lagzimuzsika. Szendreiné Sisa Kitti szervező készségesen vezetett bennünket körbe a színesebbnél-színesebb kínálaton, mely tartalmazott minden kötelező elemet, többek között öltözékeket, sminket, fotózást, alakformáló termékeket, sőt, az ingatlanközvetítői standnál a közös jövőt is megalapozhatták a jegyesek.
„Igazából mindent lefedünk az esküvővel kapcsolatban. Ha valakinek semmi más nincsen, csak dátum, akkor itt igazából mindent megtalál az anyakönyvi területtől egészen a nászutas ajánlatokig bezárólag.” – részletezte nekünk Kitti, kinek munkáját Lukács Szilvia, a Szent Imre virág és dekor tulajdonosa segítette az esemény megvalósulásában.

A bemutatkozó szolgáltatók kínálatán végignézve a 2020-as menyegzői trend rajzolódott ki. Hódítanak a tojáshéj vagy ekrü árnyalatú ruhák, és egyre inkább háttérbe szorul a hagyományos hófehér öltözék. Anyagában a tüllös hercegnős csodák már évek óta esszenciális hozzávalói a tökéletes menyasszonyi megjelenésnek, ez nem változik 2020-ban sem. Minden másban ugyanakkor előtérbe kerülnek a visszafogottabb, elegánsabb, egyszerűbb megoldások, a púder-pasztell tónusok, az ízléses meztelentorták, a naturális megközelítések, így például a greenery stílus, mely e jelentéseként a reményt, a megújulást és a frissességet szimbolizálja.

A párok manapság arra is igyekeznek hangsúlyt fektetni, hogy a környezettudatosság jegyében mondják ki egymásnak a boldogító igent, és a szervezéskor a fenntarthatóságot is szem előtt tartják. Talán ehhez igazodva váltak egyre divatosabbá a szabadban tartott, természetközeli ceremóniák, melyek nagyobb teret engednek a személyre szabott elképzeléseknek a zárt helyszíneknél.

A közösségi média világában nincs is fontosabb az egyediségnél, ezt Szendreiné Sisa Kitti is megerősítette, aki a meghívók világában mozog otthonosan és vallja, nincs trendibb annál az irányzatnál, mint ami teljes mértékben tükrözi a pár személyiségét. Az exkluzív igények több területen, így az ékszerek, a smink, a virágdekoráció, és a sütemények kapcsán is megjelennek.

A kiállításon a rendhagyó kívánalmakhoz igazodott a látványos csokoládé szökőkút, a bohém szelfipont, a különleges gigantikus papírvirágok, vagy a röptetésre váró fehér galambok. Utóbbiak szabadon engedése a mozgalmas program részeként lett meghirdetve a divatbemutató, a táncprodukció és a tombolasorsolás mellett. A regisztrált leendő házasok ajándékcsomagokkal, a jelenlévő kiállítók által felajánlott kedvezményekkel térhettek haza a színes lakodalmas eseményről.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?