Manók és minik

A jászberényi női röplabda évtizedekre visszamenően nagy utánpótlásbázisnak számít hazánkban. Pár év kihagyás után úgy tűnik, ma már újra minden korosztály csatasorba állítható. Az elmúlt hétvégén, szombaton a legkisebbek töltötték meg a Nagyboldogasszony Katolikus Iskola játékcsarnokát.

Február utolsó napján gyermekzsivajtól volt hangos a Nagyboldogasszony Katolikus Iskola játékcsarnoka, hiszen három pályán 120 gyermek kapcsolódott be a kiemelt sportágak egyikébe, nevezetesen a röplabdába. Természetesen a nézőtér is megtelt, hiszen a szülők, nagyszülők is látni akarták csemetéjüket a parkettán. Ezúttal az U10, U11 és U13-as korosztály kapott lehetőséget a játékra. A százhúszas létszám háromnegyed részét szinte a berényi fiatalok tették ki, hiszen mind a Bercsényi, mind a Nagyboldogasszony iskola több csapattal érkezett a nagy utánpótlástornára. Mint azt Józsa Péter testnevelőtanár, egyben a Jászberényi RK utánpótlásedzője elmondta, minden korosztálynak különböző szabályai vannak. A manó U10-nél még csak alulról lehet szerválni és két kézzel lehet feladni, az érkező labdát viszont el lehet kapni. A szupermini, vagyis az U11-nél minimum kettő érintést is ki kell játszaniuk a gyerekeknek. A mini, azaz az U13-as korosztályban pedig már rendes röplabdát kell játszani. Megengedett a felső ütés és a felső nyitás is.

– Ezeknek a tornáknak fontos szabálya, hogy a két alsóbb (U10 és 11) korosztály eredményét még nem számoljuk, azaz a játék élményéért játszanak a gyerekek – mondta Józsa Péter. A játék élményének emléke a Wolley torna végén is érvényesült, hiszen az eredményhirdetésnél minden résztvevő érmet kapott, így a gyerekek boldogan, érmekkel a nyakukban, teli élménnyel lettek gazdagabbak a játéknap végén.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?