Jótettek pillangószárnyon

A Kék Pillangó Jászsági Autistákért Alapítvány vasárnap jótékonysági est keretében rendezett adománygyűjtést. Az Ifjúsági Ház színpadán a Tóalmási Titánok társulata, majd a Berényi Színjátékos Társaság előadásai szórakoztatták a közönséget.

A maroknyi közönségnek Harnyos Kitti, az alapítvány vezetője köszönte meg a részvételt, amellyel támogatják a nehéz helyzetben lévő szervezetet. Elmondta, hogy az autizmus lassan népbetegségnek számít, hiszen míg fél éve a társadalom minden századik, ma már minden hatvannyolcadik tagja küzd a problémával. Bár a célcsoport speciális, mégsem szűkkörű.

Az alapítvány küzdelmes sorsát fokozza, hogy az üres kassza gondján túl az alapító tagot, Kitti édesanyját is elveszítették. A nehézségek ellenére mégis úgy gondolják, érdemes küzdeni. Azokért a pillanatokért kell fennmaradni az alapítványnak, amikor a hálás szülő köszönetet mond egy sikeres vizsgáért, jó jegyekért, a foglalkozások jutalmaként visszatekintő csillogó gyermeki szempárokért. A csoporthoz járó gyerekek és az újonnan csatlakozott felnőtt, mind értékes emberek. Ahhoz, hogy a társadalom is elfogadja, befogadja őket és a családon túl ennek a tágabb közösségnek is értékes tagjai legyenek kell a támogató segítség.

A nyitó előadást a tóalmásiak felajánlásából tekinthettük meg. Farkas és Piroska című szatirikus darabjuk minden korosztály számára vidám szórakozást nyújtott. A következőkben színpadra lépő berényi színjátékosok a már többször bemutatott, de megunhatatlan Münchhausen báró kalandjaival kacagtatták meg az ekkorra már népesebbé vált közönséget. A nézőket is színpadra szólító darab profi színészei igazán derűssé tették a jótékonykodók vasárnap estéjét.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?