Zene, tánc és jótékonyság

Több mint háromszáz bálozó igyekezett február 22-én szombaton este a Nagyboldogasszony Iskola sportcsarnokába, hogy egy igazán jó hangulatú bálon búcsúztassa az idei farsangot. Az este hét órakor kezdődő mulatságot főtisztelendő Szántó József főesperes apátplébános nyitotta meg. Majd őt követően dr. Gedei József alpolgármester köszöntötte a vendégeket. A báli tömeget Nemes József regnáló jászkapitány, a rendezvény fővédnöke üdvözölte.

A bált jelenlétével megtisztelte Pócs János országgyűlési képviselő, Balogh Béla alpolgármester és Bolla János emeritus jászkapitány. A műsort a Fölszállott a Páva középdöntőjéig jutott Jászberényi ifjú táncospár, Dudás Lili és Kispál Domonkos szólótánca nyitotta meg, produkciójukat a Barkóca Táncegyüttes hat pár táncosa által előadott koreográfia követte. A néptáncblokkot ismételten a Dudás Lili, Kispál Domonkos páros bemutatója zárta. A koreográfiát Dudásné Mosóczi Lívia és Dudás Dániel készítette.

A gyerekek után egy igazi kuriózum következett. A Nagyboldogasszony Katolikus Iskola pedagógusai ebben az évben egy ír sztepp tánc koreográfiával kápráztatták el a közönséget. A táncot Turiné Palócz Henrietta tanárnő tanította be.

A kulináris élvezeteknek nyolc óra tájban következett el az ideje. Az Innoven Kft. jóvoltából finom báli menü „kerekedett”. Boszorkány szelet, csirkemell burgonyás köntösben, petrezselymes burgonyával, párolt zöldséggel, marinált salátával. Desszertként Fedák tortaszeletet szolgáltak fel. A vacsora előtt az asztali áldás dr. Novák István főigazgató plébános atya vezetésével hangzott el.

A vacsorát követően a Nagyboldogasszony Iskola végzős tanulója lépett színpadra, akinek a neve már szinte fogalommá vált bálozóink körében. Ő Bagi Zoltán, aki a Jászságban már sok szép sikerre, és nagy ismertségre tett szert, mint táncdalénekes. Műsorával a táncparkettre csábította a bálozó közönséget, szebbnél-szebb, színesebbnél-színesebb slágereket énekelt. Őt követte a Jerzsele Family Zenekar, akik egészen a bál végéig játszották a talpalávalót.

Éjfél előtt a tombolahúzáson kisorsolásra kerültek a hosszú-hosszú asztalokon roskadozó ajándéktárgyak, ajándékkosarak, gyönyörű festmények, dísztárgyak, és még sokáig sorolhatnám a színes palettát. A fődíj nyertese egy Samsung tv-vel gazdagabban térhetett haza.

szerző: Kelemen Csilla

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?