Lépéselőnyben a Harcosok

A jégkorongbajnokság OB IV/A csoportjában az újpestieket látták vendégül a berényi Harcosok az elmúlt vasárnap este. A két győztes mérkőzésig tartó párharc tétje a döntőbe való kerülés, így igen izgalmas meccsre számíthattak a berényi hokirajongók.

Jól számítottak, mert a mérkőzés elején azt láthatták, hogy a vendégek találtak először a berényi kapuba, de egy fél perc elteltével Koczka Csaba egyenlített. A 2. harmad elején Tátrai Tamás is betalált a lila-fehérek kapujába, 2-1. Bár az utolsó harmadban Rusvai Martin kettőre (3-1) növelte a berényi gárda előnyét, továbbra is nagyon izgalmas maradt az összecsapás, hiszen egy perc elteltével szépítettek a fővárosiak. Utána már nem esett gól, így: Warriors Jászberény – Újpesti Ragadozók JSE 3-2. Ezzel a győzelemmel lépéselőnybe kerültek a Harcosok, ugyanis ha március 1-én Újpesten is nyernek, döntőt játszhatnak. Ha véletlenül vereséggel térnek haza, akkor sincs gond, hiszen március 8-án újra hazai pályán játszhatják a harmadik, mindent eldöntő találkozót.

Az OBIV/B csoport alsóházi rájátszásban is rendeztek egy hazai mérkőzést, ahol a Lehel HC Amatőrök, az ESMTK Jégtörőket látták vendégül. Az első harmad 1-1-s döntetlent hozott, a másodikat a pesterzsébetiek, a harmadikat a berényiek nyerték. Így következett a szétlövés, amiben a vendégek bizonyultak jobbnak. Lehel HC Amatőr – ESMTK Jégtörők 2-3.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?