Küzdelmes meccsen vesztettek

Teljesen megérdemelten győzött ellenünk az MTK Budapest, hiszen kevesebbet hibáztak, stabilabban játszottak a fővárosiak.

Nem kezdődött jól számunkra a találkozó, hiszen Jessica Ventura remek leütését leszámítva az MTK Budapest dominált eleinte. Gyorsan következett azonban a fordulat: feljavult a sáncmunkánk és Ekaterina Silchenkova blokkjával 8-7-re fordítottunk. A Shafagat Alishanova hétközi távozása révén első számú feladóvá előlépő Mészáros Zsófia remek összjátékot alakított ki Borsos Lilivel (11-10). Habár 17-13-ra elléptünk a fővárosiaktól, 17-16-nál egyetlen pontra felzárkóztak ránk, sőt Tóth Eszter ásza után Ekaterina Silchenkova pontjának is örülhettünk (20-16). Ezután mindkét oldalon be-becsúsztak ki nem kényszerített hibák – ám a mi térfelünkön több, így 21-21-re egalizáltak a vendégek. A végjátékban még láttunk egy újabb parádés leütést Jessica Venturától, ám aztán ellenfelünk jutott játszmalabdához, amit ki is használt (25-27).

Hektikusan indult a második játszma és ebből kezdetben mi jöttünk ki rosszabbul. Jessica Ventura és Tóth Eszter után Ekaterina Silchenkova is kellett ahhoz, hogy 2-5 után 6-6-ra egalizáljunk. Az izgalmak tovább fokozódtak: Jessica Ventura ásza után 14-14 állt az eredményjelzőn. A korábbi kanadai légiósunkat, Katelyn Devaney-t leszámítva kizárólag magyar röplabdázót foglalkoztató MTK Budapest roppant kulturált és fegyelmezett játékot mutatott be, ami révén 18-14-re is vezettek ellenünk, ezért Makai Péter ismét maga köré vonta a röplabdázóit. Bár továbbra is ellenfelünk irányított, 16-20 után kétszer is jól sáncolt Ivana Bulajic, ami életben tartotta az egyenlítési reményeinket. 19-21-nél már az MTK kért időt, ám Jessica Ventura 21-21-re így is egalizált. A végjátékra azonban ismét hullámvölgybe kerültünk, Tóth Gábor együttese pedig élt a kínálkozó eséllyel (21-25).

A harmadik játékrészben is a kék-fehérek kezdtek jobban, ám 1-4 után Tóth Eszter blokkolt pontot érően. Ebben a játszmában bizalmat kapott nálunk Szerényi Gréta, Jessica Ventura egy leütése és két kiváló szervája révén pedig gyorsan 6-6-ra egyenlítettünk. A harmadik játszmában keményebbek voltak a nyitásaink, mint korábban. Ekaterina Silchenkova ászával 14-12-re vezettünk, sőt Ivana Bulajic révén 17-13-ra is elléptünk a fővárosiaktól. Sajnos azonban újabb fordulat következett a játékban: az MTK teljesítménye ismételten feljavult, s 18-19-re fordított a vetélytársunk. A véghajrában pedig ismét gödörbe kerültünk, s innen nem is volt visszaút a számunkra (19-25). Jászberény Volleyball Team-MTK Budapest 0:3 (–25, –21, –21). Jászberény Volleyball Team: Mészáros Zsófia 1, Ekaterina Silchenkova 11, Ivana Bulajic 11, Jessica Ventura 16, Tóth Eszter 8, Borsos Lili 1. Liberók: Iga Piatek, Radomszki Boglárka. Csere: Szerényi Gréta 1. Vezetőedző: Makai Péter.

A február 29-i, szombathelyi vendégszereplés után március 6-án (jövő pénteken) 19 órakor játszunk ismét hazai pályán. Akkor az 1.MCM-Diamant Kaposvár csapata érkezik Jászberénybe.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?