Két új játékos a kosarasoknál

Jászberény NBI/A-s kosárlabdacsapata igen mérsékelten szerepel a bajnokságban. Mindössze két győzelmet szereztek és régóta velük záródik a táblázat, így nyilvánvaló, hogy minden szurkoló erősítést remélt.

Természetesen a JKSE vezetése is nagy erőkkel dolgozott, hogy ütőképesebb legyen a csapat, és a jelenlegi egy hónapos pihenő alatt sikerült is két új játékost igazolniuk. Ian Baker már a Nyíregyháza elleni zárt-kapus mérkőzésen pályára lépett, majd több mint egy hetes ittléte után szerződtették. A 27 éves amerikai dobóhátvéd 185 cm-es és a Nyugati Atlétikai Konferencia (WAC) Év Férfi Kosárlabdázója díját kapta a 2016/2017-es szezonban. Később a Partizan Belgrádhoz igazolt, a 2018/19-es idényben pedig Lengyelországban, a Trefl Sopot csapatában játszott. 24 mérkőzésen 13,4-es pontátlagot ért el, 2,7 lepattanót szedett és 4,3 gólpasszt adott.

Az újabb érkező, Brendon Penn szintén amerikai játékos . 29 esztendős, 201 cm magas dobóhátvéd. Korábban megfordult Japánban és Dániában. A 2019/20-as szezont a szerb első osztályú KK Kolubara LA 2003 csapatánál kezdte, ahol 10 találkozón 19.2 pontot, 6.7 lepattanót, 1.7 gólpasszt és 2 szerzett labdát átlagolt. A két új játékos érkezésével egy légiósról le kellett mondani a JKSE-nek. Annak ellenére, hogy Phillip Miller hozzáállásával és teljesítményével elégedett volt a stáb, vele bontották fel a szerződést, mivel egy más típusú játékosra van szükségük.

– Azt reméljük, hogy a bajnokság hátralévő részében Miljan Curovicsnak új szakvezetőnek, úgy sikerül összekovácsolnia a játékoskeretet, hogy kivívjuk a bennmaradást és ezzel biztosítható, hogy Jászberénynek továbbra is NB I/A csoportos együttese legyen. – nyilatkozta lapunknak Petőfi Áron, a JKSE elnöke.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?