Új elektromos töltőállomás

A közlekedésből származó üvegházhatású gázok emissziójának csökkentése manapság kiemelt terület, amelynek keretében az elektromos járművek elterjedését segítő, azok használatához szükséges alapvető töltő-infrastruktúra kiépítéséhez csatlakozott Jászberény városa is.

A „Jedlik Ányos Terv” Elektromos töltőállomás alprogram támogatásával megvalósuló beruházás részben 2.476.000 Ft pályázati, részben 500.000 Ft saját forrásból áll, amelynek keretében 1 db „A” típusú eSTATION 2X22 kW-os töltőberendezés épült Jászberényben, a Szőlő utcában, 2 db autóparkolóval együtt.

A közterületen elhelyezett, nyilvános 2 db „Type 2” csatlakozási lehetőséget nyújtó elektromos-töltőállomás használata egyszerű és biztonságos, amelyhez az elektromos autó tulajdonosok előzetes regisztrációja szükséges. A töltési folyamat a regisztrációt követően az „eCharge+” mobilalkalmazással indítható, és állítható meg. Ez az applikáció lehetőséget nyújt a töltőállomás autóparkolóinak pillanatnyi leterheltségének ellenőrzésére is. Az alkalmazással a töltést folyamatosan nyomon lehet követni, információt kaphatunk a töltés idejéről, a felvett áramról, a hátralévő töltési időről. Érdemes tudni, hogy a töltés teljesítményét (sebességét) a töltőoszlopoknál a töltő áramellátása és az autó fedélzeti töltőjének teljesítménye együttesen határozza meg. A töltő melletti parkolókat természetesen csak a töltés idejére szabad foglalni, hiszen a szolgáltatásra másnak is szüksége lehet.

Az e-töltőoszloppal és annak használatával kapcsolatos kérdésekben az ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfélszolgálata a +36 1/238-1888-as telefonszámon, 0-24 órában áll a tisztelt lakosság rendelkezésére. Környezetkímélő, elektromos meghajtású gépkocsik elterjedése elősegíti a fosszilis energia felhasználásának csökkentését, amelytől Jászberény Városi Önkormányzat a városi életminőség javulását várja.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?