Negyedik lett röplabdacsapatunk

Múlt csütörtökön játszotta bronzmérkőzését a Magyar Kupában a Jászberény Volleyball Team. Az ellenfél az az UTE volt, amely gárda az idei szezonban ezt megelőzően kétszer már legyőzte Makai Péter csapatát. Sajnos ezúttal nem sikerült visszavágni, így az újpestiek léphettek fel a dobogóra.

Ivana Bulajic sáncolása és leütése ellenére a lila-fehérek domináltak és 7-3-ra elhúztak tőlünk a nyitó játszma elején. Majd villant Tóth Eszter, nem sokkal később pedig Jessica Ventura. Az újpesti gőzös tovább robogott, ám 11-5-ös fővárosi vezetés után ismét remek leütéssel vétette magát észre Jessica Ventura, majd Ekaterina Silchenkova is. 9-17-es állásnál tetemessé vált a hátrányunk, 10-20-nál pedig immár tízpontos különbség alakult ki a két gárda között. Ekkor beállt nálunk Mészáros Zsófia. Nem várhattunk tőle csodát, ám jó ötlet volt a feladócsere. Nagy pofonba szaladtunk bele az első szettben (15-25).

A második játszma kezdetben szoros játékot hozott. 4-6-os állásnál szóhoz jutott nálunk Szerényi Gréta, majd Shafagat Alishanova révén egyetlen pontra felzárkóztunk (7-8). Talán mégis lesz okunk reménykedni a szoros találkozóban? Ekkor bizakodtunk benne, aztán amikor a következő három pont mindegyikét ellenfelünk szerezte, Makai Péter az időkérés eszközéhez nyúlt és Szerényi Gréta két nagyszerű támadás-befejezésével 13-13-ra egyenlítettünk. 14-14 után zsinórban négy pontot kaptunk, így ismét időt kért Makai – Mészáros edzőpáros. Viszont jó hír, hogy időközben felbátorodtak a Berény Fanatics tagjai és immár nem csak az újpesti drukkerek hangját lehetett hallani. 16-22-es állásnál erősen tarthattunk tőle, hogy kétszettes hátrányba kerülünk. A játszma második felében bekövetkezett óriási hullámvölgy következményeképpen ezt nem sikerült elkerülni (16-25).
Kivételes pillanatokat éltünk át a harmadik játszma elején: Szerényi Gréta három kiváló pontjával, valamint egy pontatlan újpesti leütéssel 4-1-re elléptünk az UTE-tól. Tóth Eszter és Ekaterina Silchenkova után Ivana Bulajic is újabb ponttal gazdagodott, így 11-7-es berényi vezetésről számolt be az eredményjelző. Majd amikor Ekaterina Silchenkova leütésből is eredményes tudott lenni, néhány másodpercre katartikus hangulatba kerültek játékosaink – az újpestiek pedig időt kértek. 20-15 után kétszer is sáncoltak bennünket a rivális röplabdázói, így immár Makai Péter vonta maga köré az övéit. Mivel a következő két támadásnál is hibáztunk, ezért gyorsan kikérte második idejét is vezetőedzőnk. 22-21 után előbb egalizált, majd Shafagat Alishanova hibája után 23-24-nél mérkőzéslabdához jutott az UTE. Azt pedig rögtön ki is használták a Megyeri útiak, akik így elhappolták előlünk a bronzérmet, mi pedig a 4. helyen zártunk a kupában (23-25). Jászberény Volleyball Team-UTE 0:3 (-15, -16, -23). Jászberény Volleyball Team: Borsos Lili 2, Shafagat Alishanova 2, Ekaterina Silchenkova 7, Ivana Bulajic 7, Jessica Ventura 9, Tóth Eszter 6. Liberók: Radomszki Boglárka, Iga Piatek. Csere: Mészáros Zsófia, Szerényi Gréta 6. Vezetőedző: Makai Péter. Makai Péter (Jászberény): „Elismerésem az Újpesté. Több játékelemben nagyon gyengén teljesítettünk és az Újpest jobban akarta a győzelmet.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a legjobb jászberényi játékosnak járó különdíjat Radomszki Boglárka kapta.

A következő hazai röplabdamérkőzést február 21-én, pénteken 18:30-kor játsszuk a Bercsényi úti sportcsarnokban. Az ellenfél ezúttal az MTK Budapest gárdája lesz.

Fotó: Agócs László

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?