Ösztöndíj a hiányszakmákért

Szakképzési ösztöndíjak támogatási szerződéseit írták alá ünnepélyes keretek között a diákok február 13-án, csütörtökön a Városháza dísztermében.

A tanulókat, tanáraikat és szüleiket a város nevében Bethlendy Béla HEB elnök köszöntötte. A rendezvény azon fiatalok ünnepe, akik felvállalták, hogy majd magas szakmai színvonalon végzett munkájukkal biztosítják saját maguk és családjaik számára a megélhetést – fogalmazott az elnök. A továbbiakban a szülőket köszöntötte, akik bíznak gyermekükben és az oktatást végző nevelőkben az élethivatás elsajátításához.

A következőkben az ösztöndíj­pályázati rendszerről tájékoztatta az egybegyűlteket. Az önkormányzat a munkáltatókkal és az oktatási intézményekkel együttműködve a hiányszakmákban aktív tanulói jogviszonnyal rendelkezők részére hirdette meg a szakképzési ösztöndíjpályázati rendszert. A fiatalok a szerződéssel vállalják, hogy szakmájukban helyezkednek el és a városban maradnak. A módosítások nyomán már azok is részesei lehetnek, akik Jászberényen kívüli oktatási intézményben tanulnak, illetve bizonyos feltételek mellett akár 22 éves korig igénybe vehető a támogatás.

Ez alkalommal 31 tanuló írta alá a szerződést, 17 új támogatott és 14 fiatal, akiknek szerződését megújították. A sikeres pályázók között ez évben először, három lány is jelen volt. Az ösztöndíjakat a teljesítmény, tanulmányi eredmény alapján ítélték oda. Az elnyert támogatás egy összegben kerül utalásra.

A polgármester által ellenjegyzett szerződéseket, a tanuló és a szülő írta alá a rendezvény zárómomentumában.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?