Öt érem a Budapest Bajnokságról

Pestszentlőrincen a Pestszentimrei Sportkastély adott otthont a 2020. évi Ju-Jitsu Budapest Bajnokságnak, ahol a jászberényi versenyzők is részt vettek és sikeresen szerepeltek.

Ez volt a 2020-as versenyévad első országos versenye a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség égisze alatt. Az impozáns sportlétesítményben kétnapon át folytak a versenyek, ahol a Jászsági Harcművészeti Akadémia öt versenyzővel képviseltette magát és az alábbi eredményeket érték el: Csillik Ágnes 1. lett kategóriájában. Borbás Patrik, Crespo Ruben és Farkas Márton a 2. helyen végzett, míg Csillik Gábor 3. lett. Továbbá Borbás Patrik, Csillik Ágnes és Farkas Márton most vehette át a 2019 évi kategóriagyőztes megtisztelő címet is. A berényi versenyzőket Garamvölgyi Mihály és Gulyás Richárd mesterek készítették fel.

– A felkészítési időszak első nagyszabású versenyén vagyunk túl. A gondosan megtervezett versenyévad fontos állomása ez, ahol a JHA mind az öt versenyzője kiválóan helytállt. A decemberi Magyar Bajnokság óta kis pihenőt hagytunk a versenyzőinknek, de januárban gőzerővel folytattuk a tavaly megkezdett munkát. A másfél hónapos felkészítés során igyekeztünk a korábban észlelt hiányosságokat kiküszöbölni, és a személyre szabott versenyzői programok első állomását sikerrel venni. Borbás Patrik sajnos a “kezét adta” az ezüstéremért. Egy dobásban ellenfelével együtt a kezére estek, és orsócsont-törést szenvedett. Rá sajnos hat hét kényszerpihenő vár. Remélhetőleg az áprilisi Budapest Open nemzetközi versenyre sikerül teljesen felépülnie és formába lendülnie. Ki kell emelni Csillik Gábor teljesítményét, aki sérülés miatti hosszabb kényszerpihenő után lépett tatamira. Két ellenfelén meggyőző szakmai fölénnyel kerekedett felül, a harmadik mérkőzésen sajnos nem győzött, így a dobogó 3. helyén végzett. Szakmailag azonban magas szinten teljesített, optimizmusra ad okot a jövőt tekintve. Ebben az évben fő célunk a 2020. évi Magyar Bajnokságon való jó szereplés. Nagy álmunk, hogy kvalifikálni sikerüljön 1-2 versenyzőt az Abu Dhabiban november végén megrendezésre kerülő Világbajnokságra. Még távolabbi célkitűzés, hogy kijussunk a 2021. évi World Games versenysorozatra, melyet a nem olimpiai sportok olimpiájának is neveznek. Hosszú az út, de céltudatosan, tervszerűen dolgozva, alázatosan és szorgalommal állunk a feladataink elé – nyilatkozta Dr. Gulyás Richárd JHA elnök hazaérkezésük után.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?