Nincs bravúr

Városunk kosárlabdacsapata az előző fordulóban jó játékkal legyőzte hazai pályán a Szeged együttesét, megszerezte ezzel második győzelmét. Mivel a 10. helyezett Kecskemét vendégei voltak az elmúlt pénteken egy hasonló jó játékkal bízhattunk egy bravúrban is.

Az olimpiai ezüstérmes Messzi Istvánról elnevezett sportcsarnokban lendületesen kezdett az első negyedben a JKSE. A hazaiak duplájára Nelson rögtön egy triplával válaszolt, később pedig Alekszandrov, Brbaklics és Mészáros is a körön kívülről volt eredményes, így az első tízperc elteltével mindössze egy ponttal (22-21) termeltek többet a vendéglátók. A 2. etap elején Ruják Bence azonnal egyenlített, sőt meg is fordították az eredményt, ám ez tiszavirág életűnek bizonyult, hiszen Wittmann Krisztián vezérletével fordult a kocka és már öt egységgel a hazai gárda vezetett. A nagyszünethez közeledve Miller is behintett egy trojkát és az első félidő 36-32-vel zárult.

A nagyszünet után Nelson majd Alekszandrov hárompontosával már csak három (43-40) volt közte. Innentől kezdve azonban a KTE jól védte a palánkja előtti teret, és emellett jól is céloztak, így a záró etap tízpontos (59-49) KTE előnnyel indult. Továbbra is a Hírös város kosarasainak akarata érvényesült és Thomas hármasával már 15 ponttal (68-53) vezettek. Innen aztán óriási hajrába kezdtek a mieink és egy 12-0-s rohammal a Pantelics büntetője után már csak három egység (68-65) volt a KTE előnye. Ám a hátralévő kettő percben semmi nem sikerült a mieinknek. Sorra maradtak ki mind a távoli mind a közeli dobások, Wittmannék viszont hozzátettek még pontjaikhoz és így tízpontos győzelmet arattak.

KTE-Duna Aszfalt – Jászberényi KSE 75-65

Bár a végeredmény nem ezt tükrözi, – az utolsó negyed elejét kivéve – végig szoros meccset játszott a berényi gárda a kecskemétiekkel. Ha az utolsó percekben is eredményesek, nagyon szoros eredmény alakulhatott volna ki, sőt egy kis szerencsével akár nyerhettek is volna. Most egy hónap szünet következik és talán ennyi idő alatt erősítésre is lesz idő. Mindez majd március 7-én, az Alba elleni hazai mérkőzésen kiderül.

Fotó: bb1

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?