112 hírek

Tetten érték a férfit. A Jászberényi Rendőrkapitányság járőrei 2020. január 23-án Jászapáti belterületén intézkedés alá vontak két férfit, akik radiátort cipeltek. A rendőrök megállapították, hogy a 21 és a 16 éves fiatalember bemászott egy Jászapátiban található, lakatlan ingatlan nyitott ablakán, és onnan három darab radiátort tulajdonítottak el. A rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket. A kihallgatáskor a gyanúsítottak elmondták, hogy a lakatlan ház melléképületéből már 2019 decemberében is loptak, akkor különböző szerszámokat, csaptelepeket és házimozirendszert tulajdonítottak el.

Jogosítvány nélkül közlekedett. A Jászberényi Rendőrkapitányság ittas járművezetés miatt indított eljárást egy jászkiséri lakos ellen. A rendőrök ellenőrizték 2020. január 26-án a Jászapáti belterületén személygépkocsijával közlekedő férfit és megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett, és az alkoholszonda is pozitív értéket mutatott.

Nekiment az oszlopnak. Oszlopnak csapódott egy gépjármű január 26-án, vasárnap a déli órákban, Jászladányban a Petőfi Sándor utcában. A műszaki mentést a jászkiséri önkormányzati tűzoltók végezték, akik áramtalanították, majd letolták az úttestről a járművet.

Nekiütközött a gyalogosnak. Egy jászladányi lakos 2020. január 29-én Jászladány belterületén személygépjárművel közlekedett. A gépkocsi vezetője haladása során nem tartott megfelelő oldaltávolságot, és a gépjármű elejével érintőlegesen nekiütközött egy kerékpárját toló személynek. A gyalogos a baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Kihajtott a kocsi elé. Egy jászfényszarui lakos közlekedett kerékpárjával Jászfényszaru belterületén, a 32-es számú úttal párhuzamos kerékpárúton 2020. január 29-én. Az 69 éves férfi keresztirányba kívánt áthajtani az úttesten, melynek során eléhajtott az úttesten közlekedő személygépkocsinak, amely elütötte. A baleset során – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a kerékpáros férfi súlyos sérülést szenvedett.

Kigyulladt a családi ház szobája. Teljes terjedelmében égett egy családi ház egyik tizenkét négyzetméteres szobája január 29-én, délelőtt Jászberényben, a Huszár utcában. A tűz átterjedt a szomszédos helyiségekre és a födémszerkezetre is. A jászberényi hivatásos tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be, illetve légzőkészülékben behatoltak az épületbe, ahonnan két egészségügyi oxigénpalackot hoztak ki. Az eset idején két gyermek és egy felnőtt tartózkodott a házban, akik időben elhagyták az épületet. Az ingatlant három felnőtt és négy gyermek lakja életvitelszerűen, az ő elhelyezésüket rokonok, illetve az önkormányzat oldotta meg. A helyszínre mentőket is riasztottak.

Hősiességéért tüntették ki. Január 29-én, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épületében rendezett ünnepségen Hősies helytállásért elismerések átadására került sor az első tiszti kinevezések mellett. Az eseményen dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ismerte el Jászalsószentgyörgy Község Tűzoltó Egyesületének gépjárművezetőjét, Csabai Tamást a tavaly november 29-én, a 32-es számú főúton történt frontális ütközésnél nyújtott hősies teljesítményéért.

Ittasan dühöngött a hivatalban. Egy jászapáti lakos 2020. január 30-án ittas állapotban ment ügyeit intézni a Jászapáti Polgármesteri Hivatalba. A 48 éves férfi a hivatal ügyfélvárójában szidalmazta a dolgozókat, bántalmazással fenyegette őket, majd több alkalommal ököllel és a fejével a falba ütött. A rendőrök előállították a Jászapáti Rendőrőrsre a dühöngő férfit és gyanúsítottként kihallgatták. A Jászberényi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetése miatt folytat büntetőeljárást B. József ellen.

Lopott, de nem jutott messzire. Egy férfi 2020. január 20. és január 30. között Jászkiséren, egy bekerítetlen ingatlan udvarán lévő garázsba bejutott, onnan szerszámokat és jármű-alkatrészeket tulajdonított el. A 28 éves férfi azonban többet akart, és 2020. január 31-én 15 óra és 16 óra között visszatért a korábbi házhoz, ahonnan ezúttal hangfalakat és egy erősítőt vitt magával. A frissen szerzett zsákmánnyal – amit a tolvaj kerékpáron tolva szállított – nem jutott messzire, az utcán összetalálkozott a sértettel, aki felismerte műszaki cikkeit. A sértett számonkérte a férfit, aki a tárgyakat hátrahagyva elszaladt. A körzeti megbízottak a részletes személyleírásnak köszönhetően a jogsértőt azonosították, és néhány perc alatt elfogták, előállították a Jászapáti Rendőrőrsre, majd gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást R. Bertalan ellen.

Nekiütközött a kerekes székes nőnek. Egy jászberényi nő személygépkocsival közlekedett 2020. február 4-én Jászberény belterületén, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez ért és nem észlelte az úttesten kerekesszékkel átkelni szándékozó nőt, akinek nekiütközött. A hölgy az ütközés következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?