Lakodalmas hozzávalók egy helyen

Minden év elején hagyomány, hogy a térség esküvői szolgáltatói összefognak és segítő kezet nyújtanak a házasulandó pároknak az oltárig vezető úton. Így volt ez február első hétvégéjén is, a Sólyom Hotelben kilencedik alkalommal megrendezett Esküvő Kiállításon.

Igazi lakodalmas zsongás várta a február 2-án a Sólyom Hotelbe látogató jegyespárokat és érdeklődőket. A bejáratnál elhelyezett magazinok, az aulában is visszhangzó muzsika, a ruhatárnál nyüzsgő fodrászok és sminkesek megalapozták a kellő hangulatot a nagyteremben felsorakozó, 2020-as trendekkel bemutatkozó szolgáltatókhoz.

A helyiség túlsó végében rögtön a legnagyobb fejtörést okozó termékcsoportot, a menyasszonyi ruhákat vehették szemügyre a leendő arák, akik idén továbbra is a „hercegnős”, nagy szoknyás, csillogó darabokat részesítik előnyben. Új stílusirányként jelenik meg a csipke helyett a hímzés, mely újabban a tüllös felső rétegen köszön vissza. A tökéletes összképhez elegáns smink dukál, a menyasszony bőrét hónapokkal a nagy nap előtt már fel kell készíteni, erre speciális kezelések is rendelkezésre állnak. Színek tekintetében a púder, a rózsaszín, a visszafogott ezüstös átmenetek dominálnak némi finom csillogással.

A tortákat illetően hódítanak a meztelen sütemények, a vastag fondant és marcipános rétegből kivetkőztetett, emeletes édességcsodák, melyek az időtlen sikknek számító természetes vonalat hivatottak prezentálni. Ez utóbbi irányzathoz igazodnak a dekorációk, a pasztell árnyalatokat, naturális virágkreációkat felvonultató díszletek, bár egyes szolgáltatók szerint kezdenek újra visszatérni az élénk, erőteljes tónusok, ebben nagy szerepe van az idei divatszínnek is, mely az erőteljesebb mélykék. Ezzel párhuzamosan leáldozóban van a vintage stílus csillaga, helyét a földszínekkel operáló greenery veszi át.

Gyűrűk terén a kísérletezés a felkapott, minél inkább eltérni elődeink hagyományos aranykarikáitól. A különféle ötvözetek árnyalatait kombinálva egészen újszerű, személyre szabott ékszerpárokat álmodhatnak meg a szerelmesek az ötvösök segítségével. Napjainkban a párok nem csak a vendégeknek, de egymásnak is kedveskednek apró ajándékokkal, például karórával, karpereccel, szimbolikus ékszerrel lepik meg kedvesüket az igen kimondása előtti órákban.

Természetesen nincs menyasszony vőlegény nélkül, az újdonsült férjjelöltek háza táján azonban nem változnak ilyen gyorsan a trendek. Mondhatni évek óta stabilan tartja magát a kék öltöny-barna cipő kombináció, inkább az anyagok terén érzékelhető némi alakulás: a könnyen lélegző, nyomott mintás pamutzakókat és nadrágokat részesítik előnyben a férfiak.

A kiállítói asztalok hosszas szemrevételezése után a nászutas stand már csak látványában is pihentetőnek bizonyult. Az úti célok dobogóján tarolnak a homokos tengerpartok, az olyan egzotikus helyszínek, mint Seychelle-szigetek, Maldív vagy Mauritius, mely paradicsomok lehetőségeit viszonylag hosszan, tíz napon keresztül kívánják élvezni a friss házasok.

Az eseményen érdemes volt regisztrációt is tenni, hiszen a délután tartandó tombolasorsoláson értékes ajándékok, kedvezményes szolgáltatások találtak gazdára.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?