Országos játékos sportverseny Jászberényben

Február 1-én rendezték Jászberényben a játékos sportverseny diákolimpia egyik országos elődöntőjét, ami öt város csapatainak részvételével zajlott, a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola, Középiskola és Kollégium tornacsarnokában.

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében zajló sportrendezvényen öt város – Eger, Szolnok, Balassagyarmat, Hódmezővásárhely és természetesen a jászberényi Nagyboldogasszony Iskola – diákjai vonultak be az ünnepélyes megnyitóra. Bethlendy Béla az Önkormányzat Humán Erőforrás Bizottságának elnöke köszöntőjében örömét fejezte ki, és megtiszteltetésnek tekintette, hogy Jászberény városa kapta a verseny megrendezésének lehetőségét.

Szepesi Tibortól a Magyar Diáksport Szövetség játékos sportverseny munkabizottságának elnökétől megtudtuk, hogy városunk nem véletlenül kapta meg a verseny lebonyolítását.

– Természetesen azon csapatok városát választjuk egy-egy lebonyolítás helyszínéül, akik egyrészt tovább jutnak ezekben a megmérettetéseken, másrészt vállalják azt, hogy lebonyolítják a versenyt és fogadják a többi résztvevőt. Jászberényre mind a két állítás igaz és még az is, hogy folyamatosan évek óta a legjobbak között vannak. Azt is elmondta még a karcagi sportvezető, hogy a játékos sportvetélkedő egy kicsit eltér a szokásos versenyektől. Pontozzák ugyan a teljesítményt, de mégis önfeledt játékról van szó mindvégig. A szövetség azért formázta az általános iskolások alsó tagozatának részére, mert ők a vevők leginkább a játékra, még ha nagyon komoly dologról is van szó. Természetesen a jászberényi diákok is nagyon komolyan készültek a versenyre.

– Nagyon örülünk, hogy mi rendezhetjük ezt az elődöntőt. Egyrészt azért mert nem kell messzire utaznunk, másrészt pedig itt ez a fantasztikus szurkolótábor és segítségükkel elérhetjük célunkat, azaz tovább juthatunk. – ezt már Túriné Palócz Henriettától a NBA-sok egyik felkészítő tanárnőjétől hallottuk, aki egyébként Nagyné Ilonka Zsuzsannával szeptember óta gyakoroltatta a diákokat erre a versenyre.

A rendezők 10 versenyszámot állítottak össze a résztvevő csapatok számára. A jászberényiek az első körben a nagy ellenféllel, azaz az egriekkel egy csoportban hajtották végre a feladatot. A tanárnő által említett fantasztikus közönség a verseny végéig biztatta a berényi gyerekeket, ami végül is, a 2. helyre lett elegendő, mert a versenyt az esélyesnek tartott egri diákok nyerték. Ennek ellenére sincs semmi ok az elkeseredésre, hiszen a 2. helyezésüknek köszönhetően, egy pótselejtezőn vehetnek részt, ahol még kiharcolhatják az országos döntő kerülés jogát.

 

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?