Ismét győztek röplabdázóink

Mindössze egy nappal a Magyar Kupa elődöntőjének nyíregyházi visszavágója után pénteken már bajnoki meccset játszott röplabdacsapatunk az MTK Budapest ellen. Parádés csapategység. Nagyszerű egyéni teljesítmények. Kiváló hangulat. Kell ennél több? Három bajnoki pont! Ezt is megkaptuk, hála a lányok teljesítményének és hozzáállásának!

Legalábbis szokatlan. De megkockáztatható: fájó. Hogy mi? Nos, az, hogy két nap leforgása alatt két fontos mérkőzésen is pályára kellett lépniük Makai Péter játékosainak. Mivel képtelenség ilyen rövid idő alatt regenerálódni – ráadásul múlt csütörtökön az első számú feladó, az azeri Shafagat Alishanova lázas betegként el sem kísérte a társait Nyíregyházára -, ezért úgy döntött a szakvezetés, hogy a másnapi bajnoki rangadóra tartalékol. Ennek értelmében csak az első szettben játszottak nálunk az alapemberek – és ez a játszma csak minimális különbséggel dőlt el a nyírségiek javára. A folytatásban tehát szinte teljes sorcserét hajtott végre a jászberényi szakvezetés, így azok után, hogy városunkban 3:1-re győztek Hollósy László játékosai, hazai környezetben szettet sem veszítettek. Fatum-Nyíregyháza-Jászberény Volleyball Team 3:0 (23, 11, 18). Ezzel eldőlt, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Kupa harmadik helyéért küzdhet majd a Jászberény Volleyball Team. A bronzcsata február 13-án (csütörtökön) 17 órakor Nyíregyházán lesz, méghozzá az UTE ellen. A találkozóra a Jászberényi Röplabda Klub szurkolói busz indítását tervezi, melyről további információt a klub közösségi oldaláról kaphatnak.

Előtte azonban múlt pénteken még az MTK Budapest következett hazai pályán. A két korábbi berényi játékost, a kanadai Katelyn Devaney-t, valamint Petőváry Pannit foglalkoztató fővárosiak ellen igazi alsóházi rangadóra számíthattunk, hiszen a találkozó előtt egyetlen pont választotta el egymástól a két gárdát. Ennek ellenére gyorsan a mi szájízünk szerint alakult a találkozó: az első játszmában 6-5 után például Tóth Eszter és Jessica Ventura is remek leütéssel jelentkezett és máris 13-7 állt az eredményjelzőn. Sőt Ekaterina Silchenkova ászával és Tóth Eszter leütésével már 21-12-re elhúztak röplabdázóink a vetélytársaiktól! Innen pedig már nem volt menekülés a vendégegyüttes számára (25-16)!

A meccsen Mészáros Péter helyett ezúttal Németh Ferenc segítette Makai Péter munkáját. Azon a mérkőzésen, amelynek második játékrésze roppant izgalmasan alakult: habár például Shafagat Alishanova két pontjával 9-6-ra módosult az eredmény, a szervezett és mindössze egy külföldi játékost foglalkoztató MTK 14-14-nél tartotta a lépést a mieinkkel. Először 16-19-nél tarthattunk a szett elveszítésétől, ami 19-23-nál szinte kézzelfogható közelségbe került. Ám ezután Ekaterina Silchenkova, Ivana Bulajic és Jessica Ventura is újabb ponttal örvendeztetett meg bennünket (22-23). Tóth Eszter pedig egyenlített! Ezután háromszor is a vendégek jutottak szettlabdához, ám mindháromszor helyén volt Tóth Eszter szíve. Legvégül Shafagat Alishanova eldöntötte a szett kimenetelét (28-26)!

Mások mellett Szerényi Gréta sáncolásával 8-4-re vezetett röplabdacsapatunk a kék-fehér mezesekkel szemben a harmadik játszmában, ám aztán 10-10-re egalizált az MTK. A hullámvölgyből azonban továbbra sem sikerült kikecmeregni, így 13-17-nél másodszor is maga köré vonta játékosait Makai Péter. Innen még Jessica Ventura ásza, vagy épp Ekaterina Silchenkova leütése által 18-18-nál sikerült utolérni a budapestieket. Ám Borsos Lili, majd Mészáros Zsófia becserélése dacára a végjátékot a vendégek bírták jobban (20-25).

A negyedik játszma elején Borsos Lili centerpontja is kellett a 8-5-os vezetéshez. Ahogy az egész mérkőzésen, ebben a játékrészben is nagyszerű volt a csapategység és kiváló a mezőnyvédekezés. A szett második felében egyre csak nőtt az előny, olyannyira, hogy 18-12-nél joggal bizakodtunk benne, hamarosan jászberényi győzelemmel zárul az összecsapás. Tóth Eszter tett róla! Jászberény Volleyball Team-MTK Budapest 3:1 (16, 26, -20, 21). Jászberény Volleyball Team: Szerényi Gréta, Shafagat Alishanova, Ekaterina Silchenkova, Ivana Bulajic, Jessica Ventura, Tóth Eszter. Liberó: Radomszki Boglárka. Vezetőedző: Makai Péter.

Fotó: Agócs László

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?