Színes ceruzákat, fotómasinát elő!

Az óvódás gyermekek, valamint az általános és középiskolás fiatalok készíthetik rajzeszközeiket és fényképezőgépeiket, hiszen a jászfényszarui Bedekovich Népfőiskolai Társaság és az ORFK Balesetmegelőzi Bizottsága is pályázatot hirdet számukra.

Az ORFK pályázati kiírása idén az Így közlekedtek ti! címet viseli, melyre 2-3 fős csoportok jelentkezhetnek közös alkotásaikkal óvodás (3-6 éves), alsó tagozatos (7-10 éves) és felső tagozatos (11-15 éves) korosztályokban. A rajzoknak a biztonságos közlekedést kell bemutatniuk, az alkalmazott technika lehet grafit, színes ceruza, zsírkréta, linó, tus, tempera, olaj, diópác, és/vagy szénrajz is, A0 vagy A1 méretben. A rajzok hátoldalán kérik feltüntetni a készítők nevét, életkorát, csoportját/osztályát, az oktatási intézmény nevét, e-mail címét és telefonszámát. A pályamunkákat a JNSZ Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (5000 Szolnok, Baross út 39.) címére kell beküldeni, legkésőbb április 17-ig.

A jászfényszarui Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság gyermekrajz és fotópályázatát szintén jászsági óvodás gyermekek, általános és középiskolás fiatalok részére hirdetik. A téma szabadon választható, de mindenféleképpen kapcsolatban kell lennie a saját épített kulturális örökségünkkel, különös tekintettel a Bedekovich térképeken szereplő építményekre (pl.: hidak, utak, kőképek, templomok, házak, utcák, malmok stb.). Az alkotásokat, a digitális fotókat február 24-től március 10. éjfélig várják az info@bedekovich.hu e-mail címre, illetve a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság postai címére (5126 Jászfényszaru, Szabadság út 20.). Eredményhirdetésre és kiállításra április 2-án kerül sor. Részletes pályázati kiírás a népfőiskola honlapján (www.bedekovich.hu) olvasható.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?