Átalakul a JFC

A téli holtszezont – az ősszel két tavaszról előrehozott fordulót is letudva – a hatodik helyen tölti a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. A felkészülést alaposan átalakult kerettel kezdték meg Német Gyula irányításával, miután nem kevesebb, mint tíz játékos távozott, akik helyére jobbára jászsági kötődésű fiatalok kerülhetnek.

A rutinos futballisták közül a csapatkapitány Sándor István és a középső védő, Lakatos Béla intett búcsút, rajtuk kívül a kapus Menczeles Iván, a mezőnyjátékosok sorából pedig Lakatos Gergő, Gresó Mátyás, Ilkovics Miklós, Szanku Kristóf, Balogh Milán, Király Olivér és Győrfi Benedek folytatja máshol pályafutását. Mint dr. Gottdiener Lajos, a klub elnöke elmondta, aki távozni szeretett volna, azt nem tartóztatták, mivel csak olyan játékosokkal tudnak együtt dolgozni, akik Jászberényben akarnak játszani, s mindent meg is tesznek a csapat eredményességéért. Hozzátette, a nyáron felvázolt koncepció, a fiatalítás – ha a szűkösebb anyagi lehetőségek miatt némileg kényszerűségből is – felgyorsul, jelentős vérátömlesztésen esik tehát át a JFC.

A január 8-án megkezdett felkészülés során tíz edzőmeccset vívnak meg, melyeken több olyan fiatal is bizonyíthat, akik az utánpótlásból léphetnek feljebb, illetve olyanok is, akik Jászberényből indultak, s az utóbbi időszakban máshol szerepeltek. Többek között Papp Patrik, Borics Levente és Tajti Bálint is lehetőséget kapott szombaton, a Dabas otthonában játszott mérkőzésen, melyen a JFC szerezte meg a vezetést Balogh Bálint révén. A hazai egyenlítés után döntetlen lett az első félidő, a szünetben aztán teljes „sorcsere” következett jászberényi oldalon, míg a dabasiaknál több rutinos játékos ekkor lépett pályára. A tapasztalatbeli különbség két dabasi gólban mutatkozott meg, így 3-1 lett a végeredmény. Erős ellenféllel szemben mérhette le a szakvezetés, hogy jelenleg mire képes a megújulóban lévő keret. A „teszt-üzemmód” két hazai előkészületi találkozóval folytatódik: január 29-én, szerdán – lapzártánk után – a Tiszafüredet fogadták Ludasiék, míg február 1-jén, szombaton 13 órától a Sajóbábony látogat majd Jászberénybe.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?