A testületi ülés margójára

Tamás Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője 24-én, péntek délelőtt sajtótájékoztató keretében reagált a szerdai testületi ülés vitás témáira.

Az Electrolux kapcsán világos választ kér a városvezetéstől a gyár további sorsát illetően, valamint leszögezte, a Fidesz minden előremutató megoldásban partnerséget fog mutatni, de ehhez a vezetőknek lépni kellene.
A Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetői pozíciójára kiírt pályázathoz fűzött módosító indítvány kapcsán kifejtette, a Fidesz szeretné kibővíteni a pályázók körét a pénzügyi-gazdasági végzettség mellett kulturális szakirányt végzett pályázókkal is. Ez nem juttatja előnyhöz a jelenlegi vezetőt, hiszen Berec Zsoltnak nincs ilyen oklevele.

A Mi Hazánk Mozgalmat képviselő Dobrán Gyulával a Fidesznek nincs semmilyen együttműködési megállapodása, a képviselő saját belátása szerint szavaz a testületi üléseken – reagált a városvezetés felvetéseire Tamás Zoltán.
A túlmunkáról hozott elutasító határozatot a frakcióvezető azzal indokolta, hogy Jászberény két cége; a Jászkerület Nonprofit Kft. és a J.V.V. Nonprofit Zrt. nem érintett a témában. A Városüzemeltető dolgozói önkéntesen vállalják a túlmunkát, ami jól kiegészíti az alacsony fizetésüket, ezért szívesen túlóráznak és az ezért járó bért mindig megkapják az aktuális fizetésükkel. A Jászkerületnél nincs 250 órát meghaladó túlmunka. A kérdés tárgyalása városunkban nem életszerű – mutatott rá Tamás Zoltán.

Végezetül a Jászberény-Jászjákóhalma Szennyvízközmű Önkormányzati Társulás tagjainak delegálása körül kialakult vitára reflektált. Elmondta, hogy a frakció a projekt folyamatát ismerő, abban kezdetektől részt vállaló Tamás Zoltán és dr. Szabó Tamás mellé Budai Lórántot, Bobák Zsoltot és Dobrán Gyulát javasolta a módosító indítványban társulási tagnak, illetve ellenőrző bizottsági tagnak. A polgármester és Bobák Zsolt nem vállalták el ilyen formában a feladatot, mert elképzelésük szerint mind az öt tagnak a Közösen Jászberény Egyesületből kellett volna kikerülni. Végül az újabb módosító eredményeként Bohárné Bathó Rozália, Szatmári Anikó és Dobrán Gyula került a régi társulási tanácstagok mellé. Mindannyian tiszteletdíj nélkül vállalták a tisztséget.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?