Első félidőben eldőlt a meccs

Az elmúlt hétvégén ezúttal pénteken este játszotta soron következő bajnoki mérkőzését Jászberény kosárlabdacsapata, mégpedig Pécsett. A vendéglátók utóbbi eredményeit figyelembe véve egy szoros eredményre számítottunk Baranyában. Sajnos nem lett az.

Hátrányból indultunk, hiszen Philipp Miller sérülés miatt nem lépett pályára. A mérkőzés eleje sem egészen úgy alakult ahogy szerettük volna. Mintegy két perc elteltével a hazaiak kezdték meg a pontgyűjtést és ez így ment egészen 5 percig. Ekkor 10-0 után, Pantelics törte meg a berényi kosárcsendet egy duplával. Aztán Nelson is rátett egy lapáttal és gyorsan szerzett 7 pontot, így máris csak három (14-11) volt közte, de a negyed végére is csak kettővel nőtt (20-15) a különbség. A 2. etap forgatókönyve csak annyiban különbözött az előzőtől, hogy most 9 pontot rámoltak be a pécsiek az elején. Félidőre Brbaklics beszórt egy triplát, ám ezzel együtt is a félidei 49-29-es eredmény azt jelentette, hogy tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés sorsa.

A második félidő eleje a Berényé volt, le is dolgoztak a fiúk négy pontot, de aztán fordult a kocka és ismét a hazaiak domináltak. A 3. negyed végére már 25 volt (68-43) a differencia a két csapat között. A záró etap elején Pantelics kipontozódott, továbbá szinte csak Alekszandrov és a lendületesen játszó Brbaklics dobott kosarat. A pécsieknél sorra érkeztek a fiatalok, de így is kereken 30 ponttal könnyedén, megérdemelten győzték le a berényi legénységet.

Pécsi VSK-VEOLIA – Jászberényi KSE 89-59

A JKSE riválisa, a Szeged szoros hazai meccsen nagy csatában szenvedett vereséget az 5. helyezett Albától, így továbbra is két győzelmi előnnyel érkezik szombaton Jászberénybe. A 18 órakor kezdődő találkozón mindenképpen nyerni kellene a Miljan Csurovics által vezetett berényi legénységnek a Tisza-parti gárda ellen, hogy át tudják majd nekik adni később a sereghajtó szerepet a táblázaton.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?