Vereség ellenére vastaps

Alig pár nap pihenővel két bajnoki mérkőzést is lejátszott kosárlabdacsapatunk az elmúlt héten. Január 15-én, szerdán a Szolnoki Olajbányászt, majd szombaton Paks együttesét látták vendégül. Mindkét mérkőzésre már az új edző, Miljan Csurovics készítette fel a JKSE együttesét.

Mivel a szerb szakember mindössze három napig dolgozott együtt a berényi játékosokkal, nem nagyon érvényesültek a begyakorlott figurák, így a Szolnok 18 ponttal nyerte az első félidőt. A nagyszünet után viszont már sokkal jobban ment a szekér, hiszen Pantelics vezérletével az utolsó negyed elején már csak hét egységgel volt lemaradva a vendégektől a berényi gárda. Mégis a tavalyi kupagyőztes rutinja érvényesült a végjátékban és gond nélkül begyűjtötték újabb győzelmüket: Jászberényi KSE – Szolnoki Olajbányász KK 54-75

Három nappal később, szombaton az élbolyhoz tartozó Atomerőmű vendégeskedett Jászberényben. Jól kezdtek a mieink és 9-9-ig pariban voltak a paksiakkal. Régi ismerősünk, Orlando Coleman vezérletével az első negyed már 9 pontos (22-31) vendégelőnnyel ért véget.

A 2. etapban is ők domináltak és a nagyszünetre már 13 egységgel volt jobb a dunántúli gárda. A nagyszünet után azonban óriási erőket kezdett mozgósítana a berényi együttes. Folyamatosan dolgozták le hátrányukat és Alekszandrov triplája után már, csak (57-60) három volt közte. Természetesen Dzunics mester azonnal időt kért, és ezt követően az utolsó negyed kezdetére hatpontra (69-75) nőtt a különbség. Az előző etapban diktált iram sokat kivett a fiúkból, amit a rutinos vendégek kihasználtak és végül biztos győzelmet arattak. Jászberényi KSE – Atomerőmű SE 83-95

Úgy tűnik, hogy a nemrég érkezett szerb szakvezető munkája máris látszik a társaságon, hiszen nagy akarással, becsületesen harcoltak a Paks ellen. Hozzáállásukat, harcosságukat a szurkolótábor a vereség ellenére is vastapssal honorálta. Remélhetőleg megmarad a harci kedv és két hét múlva, amikor az előttük álló Szeged lesz a vendég, akár a 2. győzelem is meglehet. Előtte (jan. 17.) még Pécsre kell leutazniuk, a Tisza-partiakat pedig február 1-jén fogadják majd.

fotó: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?