Tarolt a Bercsényi a grundbirkózó diákolimpián

A Bercsényi Miklós Általános Iskola már évek óta hagyományosan jól szerepel a grundbirkózó diákolimpiákon. Az idei tanévben az országos területi elődöntőre Berettyóújfaluban került sor, ahová a Bercsényi I. és II. korcsoportos fiú – és lánycsapatai is elutaztak.

Az I. korcsoportos lányok két berettyóújfalui iskola és egy kabai iskola ellen nyertek ( 5:2 , 5:2 , 4:3 ) , így az első helyen végeztek. Az I. korcsoportos fiúk is ugyanezen iskolák csapatai ellen küzdöttek, itt is 3 győzelem ( 6:1 , 4:3 , 7:0 ) és ezáltal aranyérem volt a fiúk jutalma. A II. korcsoportos lányoknál is hatalmas csaták zajlottak, de itt sem találtak legyőzőre ( 5:2 , 5:2 , 5:2 ) a bercsényisek, így itt is első helyezés és egyúttal országos döntő volt a lányok nyereménye. A II. korcsoportos fiúknál 5 csapat volt, a döntőbe simán jutott be a jászberényi iskola, ott azonban az egriek ellen nagy csatában 4:3-ra alulmaradtak a fiúk, így ezüstérmet szereztek.
A február 15-16-i pécsi országos döntőbe mind a 4 csapat bejutott, képviselheti Jászberényt, Jász-Nagykun-Szolnok Megyét és a régiót a Bercsényi Miklós Általános Iskola.
I. kcs. lányok: Bagi Lujza, Szűcs Lujza, Szebenyi Nóra, Mészáros Lili, Treba-Kovács Jázmin, Balázs Laura, Gál Luca.
II. kcs. lányok: Vízi Nóra, Hajdú Eszter, Kovács Jázmin, Budai Eszter, Farkas Fruzsina, Kisbalázs Dorka, Szűcs Anna, Hasilló Flóra.
I. kcs. fiúk: Agócs Álmos, Szabó Zsombor, Csáki Noel, Béldi Botond, Barna Martin, Szilágyi Bence, Dóka Kende, Boros Dávid, Tanczig Dávid, Strunga Dávid.
II. kcs. fiúk: Balázs Levente, Balázs Benedek, Bathó Bálint, Kispál Domonkos, Járomi Zalán, Csibra Botond, Vincze Zoárd, Tatár Dominik, Gergi-Bodor Barnabás, Szendrei Donát, Perlaki Barnabás.
Testnevelő, felkészítő: Kiss Attila
Kísérő: Vajai Franciska

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?