Két meccs, két vereség a Nyíregyháza ellen

Múlt csütörtökön a Magyar Kupa elődöntőjében elszenvedett 3:1-es vereség dacára röplabdacsapatunk abszolút méltó ellenfele volt a címvédő Fatum-Nyíregyházának. A két nappal későbbi, idegenbeli bajnoki mérkőzésükről ugyanez nem volt elmondható.

Nem a Jászberény Volleyball Team volt a Nyíregyháza elleni meccsek esélyese. Hogy miért? Nos, mert a nyírségiek tavaly megnyerték a Magyar Kupát és nem véletlenül állnak a bajnokságban a második helyen.
Ennek dacára számunkra indult jól a múlt csütörtöki kupatalálkozó. A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a mieink Borsos Lili leütésével és ászával eleinte 3-1-re vezettek. Shafagat Alishanova váratlan megoldása, Jessica Ventura leütése és Ekaterina Silchenkova ásza révén 9-9-nél is kiélezett küzdelem folyt a pályán. A szett második felére változott a játék képe, s 18-13-nál és 21-16-nál is ötpontos hátrányba kerültek Makai Péter játékosai. Tóth Eszter leütésének és Jessica Ventura sáncolásának hála 20-23-ra még sikerült felzárkózni, de az egyenlítés már nem jött össze (22-25).

A második szett kezdetben szintén szoros játékot hozott, Ivana Bulajic leütése nyomán például 9-10 állt az eredményjelzőn. Viszonylag sok ki nem kényszerített hiba volt mindkét oldalon, de 12-14 után sorozatban négy pontot szereztek a nyírségiek. Ekkor még Ekaterina Silchenkova kétszer eredményes volt, ám amikor 16-21-re módosult az állás, balsejtelmünk lehetett. Sajnos nem tévedtünk (17-25).

A harmadik játszmában 11-8-as jászberényi előnynél kénytelen volt időt kérni Hollósy László, majd a következő három pontot egyaránt a címvédő szerezte, szóval ugyanerre a lépésre szánta rá magát Makai Péter is. Jessica Ventura leütései mellett Tóth Eszter ászának is köszönhettük, hogy 16-13-nél ismét hárompontos előnynek tapsoltunk. Parádés! Pazar! Pompás! Ivana Bulajic és Shafagat Alishanova ászával, valamint Ekaterina Silchenkova leütésével 21-15-re is elléptek a röplabdázóink a Fatum-Nyíregyháza csapatától.
S a játékrész végén Ivana Bulajic tette fel a pontot az i-re (25-22)!

A negyedik szettben 6-4-es hazai vezetésről 10-7-re fordítottak a nyíregyháziak. A folytatásban zömmel két-három ponttal léptek el a Jászberény VT gárdájától a jászberényi nevelésű Pintér Andreát is foglalkoztató vendégek. 20-14-nél azonban viszonylag jelentőssé vált a két csapat közti különbség. Ekkor újabb fordulat következett és Szerényi Gréta ásza azt jelentette, hogy 22-22-re egyenlítettek a berényi röpisek, majd aztán Ivana Bulajic is villant. Hihetetlen végjátékot követően azonban végül a Fatum-Nyíregyháza nyerte meg a szettet és így a mérkőzést is (26-28).

Két nappal később, múlt szombaton már közel sem volt ilyen izgalmas a két csapat közötti bajnoki összecsapás. Pedig nem így indult: az első szettben bátran és fegyelmezetten röplabdáztak a Makai Péter, Mészáros Péter edzőpáros játékosai. Olyannyira, hogy ebben a periódusban 17-13-ra is vezettek, ám ekkor a piros-kék mezes ellenfél tagjai képesek voltak váltani és előbb 18-18-ra egyenlítettek, majd a maguk javára döntötték el a játszmát. A szett elvesztése dacára nem volt okunk keseregni, mert a bajnoki címért küzdő Fatum-Nyíregyháza vendégeként ez nagyon is dicséretes teljesítmény volt. Ez azonban sajnos a folytatásról nem igazán volt elmondható, ugyanis a második és harmadik játékrészben szinte végig a tiszántúliak akarata érvényesült és ezúttal fájóan könnyedén győztek.

A Jászberény VT legközelebb január 26-án Békéscsabán vendégszerepel, a 30-i, nyíregyházi Magyar Kupa-visszavágó után másnap (!), azaz január 31-én (jövő pénteken) 19 órától játssza a következő bajnoki meccsét idehaza, méghozzá az MTK Budapest ellen.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?