Fecske Maya vb bronzérmes

Fecske Maya ugyan egy jó fél éve eligazolt a Lehel HC jégkorongcsapatából a MAC Budapest együtteséhez, de a magyar U18-as női jégkorongválogatott tagjaként nemcsak hazánkat, hanem szűkebb pátriánkat, Jászberényt is képviselte a németországi Füssenben rendezett divízió I/A világbajnokságon.

Jól kezdték vb szereplésüket a magyar hölgyek, hiszen az első mérkőzésen 1-1 után úgynevezett szétlövéssel nyertek a dánok ellen. A következő napon 4-1 arányban bizonyultak jobbnak a franciáknál. Következtek a házigazda németek, akikkel hatalmas csatát vívtak, de nem dőlt el a meccs a rendes játékidőben. Itt is a szétlövés (büntetők) döntött, amit végül is a németek nyertek 2-1-re, de sikerült pontot szerezniük a mieinknek is. Ugyanilyen arányban kaptak ki a japánoktól, de a rendes játékidőben. Végül az olasz hölgyekkel vívtak szintén egy hatalmas csatát. Az ellenfél szerzett vezetést két alkalommal is, de mindkétszer egalizáltak Mayáék, így 2-2 után következtek a büntetők, amit az olasz lányok nyertek. Mivel itt is sikerült az egy pontot megszerezniük, bronzérmes lett a magyar U18-as válogatott ugyanúgy, mint az előző évben.

– Nagyon örültünk, hogy újra a 3. helyen végeztünk. Véleményem szerint a japánok ellen volt a legnehezebb meccsünk. Ezek a lányok ugyan kis növésűek, ám nagyon gyorsak és bizony néha nagyon nehéz volt lekövetni, hogy ugyan milyen taktikát is hajtanak végre ellenünk – mesélte Fecske Maya hazaérkezésük után.

Egyébként a divízió I/A vébét a házigazda Németország nyerte, így helyet cserélnek az elitcsoportból – egy év után – kiesett szlovák lányokkal.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?