Új vezetőedző a kosarasoknál

Az előző számunkban már említettük, hogy új vezetőedzőt fognak szerződtetni a Jászberényi KSE kosárlabdacsapatához. Az ígéretet tettek követték, és január 11-én már meg is tartotta első edzését az új szakvezető.

A 47 éves szerb edző, Miljan Csurovics játékos korában több közép-európai országban játszott, majd 2014-től Szlovákiában edzősködött. Csapataival szlovák bajnok és kupagyőztes is volt.

– Az elmúlt hét közepén érkezett a szerb szakember Jászberénybe és január 11-én már találkozott a játékosokkal is. Munkáját pedig Lo Elhadji Malick segíti majd. Nincs könnyű helyzetben, de ismerve északi szomszédunknál való tevékenységét, bízunk szakmai tudásában. Nyilván idő kell, hogy megismerje a játékosokat és egyáltalán a körülményeket. Nem éppen szerencsés, hogy szerdán a Szolnok, hétvégén pedig az igen jó erőkből álló Atomerőmű érkezik hozzánk.

Csodákat nem lehet látni az biztos, de azt azért le lehet majd szűrni a két találkozó után, hogy milyen irányban mozdul el a csapat. Egyébként a feleségével érkezett és elmondta, hogy kimondottan a kosárlabdára szeretne koncentrálni és elmozdítani a berényi csapatot a holtpontról. – tájékoztatott Petőfi Áron, a JKSE elnöke. Azt is megtudtuk tőle, hogy továbbra is dolgoznak a pénzügyi fedezet megerősítésén. Az önkormányzat vezetőivel is többször nagyon korrekt beszélgetést folytattak már, de még sok mindent pontosítani kell a közeljövőben, hogy reális célt tudjanak megfogalmazni a további jó folytatást illetően.

– Én mindenkitől még egy kis türelmet kérek, és egyben szeretném megköszönni azoknak a szurkolóknak a biztatását, akik a gyengébb szereplés ellenére is bíznak a csapatban – fejezete be nyilatkozatát a JKSE elnöke.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?