Tovább tart a mélyrepülés

Nem sokat pihentek az év végi ünnepek alatt az NBI/A-s kosárlabda játékosok, hiszen a 2. és a 3. napon, egy híján minden mérkőzést lejátszottak a 14. fordulóból. A jászberényi kosárlabdacsapat Sopron vendége volt az évnyitó meccsen.

Mivel a berényi gárda a bajnokság talán leggyengébb játékával sima 25 pontos vereséget szenvedett hazai pályán az újonc Oroszlánytól év végén, nem sok jóra számíthattunk a Hűség Városában sem. Mindezeket figyelembe véve, az első 30 perc nagyjából rendben volt. Az első negyedet mindössze 5 pont hátránnyal (24-19) fejezték be, sőt a kisszünet után Brbaklics büntetőivel már csak három volt közte. Ezt követően, azonban egyik játékosunk sem talált a házigazdák gyűrűjébe, ők meg 14 alkalommal, és így már 17-tel ment a Sopron. Négy perc telt el, amikor Nelson egy duplával megtörte a berényi „kosárcsendet”, majd rajta kívül a többiek is hozzátettek és így ezt az etapot „csak” néggyel veszítették el, de a különbség kilencre (49-40) nőtt a nagyszünetre.

A harmadik negyed – berényi részről – szinte csak Nelsonról szólt, hiszen 11 pontot gyűjtött. Ez arra volt elég, hogy döntetlen (16-16) lett ennek az etapnak a mutatója, de a vendéglátók kilencpontos (65-56) előnye megmaradt. A zárónegyedben ugyan Alekszandrov és Mészáros is beszórt egy-egy triplát, de soproni részről öt ilyen válasz érkezett, nem beszélve a többiről. Nelson az előző negyedben bizonyára elfáradt, mert már nem dobott pontot. Pantelics a vége felé megkapta 5. büntetőpontját, így az SKC – hasonlóan az újonchoz -, szintén 25 pontos fölénnyel „intézte el” a berényi alakulatot. Sopron KC – Jászberényi KSE 91-66. JKSE: Nelson 24/9, Miller 4, Mészáros 3/3, Alekszandrov 13/6, Pantelics 8. Csere: Ruják -, Buzás -, Szigedi -, Brbaklics 12/3, Peringer 2.

Az utolsó két hazai mérkőzéshez képest nem igen változott kosárlabdacsapatunk játéka. A statisztika szerint a „gólpasszok” aránya: 24-9 oda. Ami – enyhén szólva is –, gyengécske csapatjátékot tükröz. Arra a kérdésünkre, hogy van-e arra kilátás, hogy minőségi játékoscserét hajtson végre a JKSE vezetése? – a következő tájékoztatást kaptuk:
– Az elnökség megtárgyalta a kialakult helyzetet és a megbízott vezetőedző, Lo Elhadji Malick egyetértésével új edző megbízását érezzük szükségesnek és erről már folynak a tárgyalások. Amint megérkezik, az ő bevonásával játékoscserét is szeretnénk végrehajtani – nyilatkozta Petőfi Áron a JKSE elnöke.

 

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?