Nóri lett az év első babája

Közel két napot váratott magára 2020 első jászsági gólyája, mely január második napján érkezett Nóra Viviennel a jászszentandrási család nagy örömére.

Meghitt csend honol a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház szülészeti osztályán. Csupán a délutáni feketét csepegtető kávéfőző fortyogását, és a kétszárnyú ajtón túl várakozó látogatók örvendezésének neszét hallani. Ez a bensőséges, hangulatos légkör úgy tűnik, a reggel 8 óra 10 perckor, 2800 grammal és 51 centiméterrel született Nórának is kedvére van, álmában békésen szorongatja rózsaszín ruhácskája ujját. 

Ő az első unoka a családban – meséli a büszke, fiatal nagymama, miközben finoman simogatja immáron édesanyai szerepkörbe lépő lánya haját. Nagy Bianka számára már az éjjeli órák is nyugtalanul teltek, ugyanakkor csupán január 14-re várták hivatalosan a baba érkezését. – Azért rá volt készülve. Kiadta, hogy anya, a szilveszteri buliban ne nagyon igyál, hátha szükség lesz a segítségre – teszi hozzá mosolyogva Tóth Erika, az újdonsült nagymama.

Noha a hattagú család Jászszentandrás településen él, az újszülött csöppség az édesapa, Bencze Gerhard Arnold révén erdélyi felmenőkkel is rendelkezik. Már nem a kicsi érkezésével forrt össze a rokonság, tudom meg a beszélgetés során.  Bár kétségkívül még szorosabbá kötötte a szálakat, Bianka nővére és Arnold bátyja jó ideje egy párt alkotnak.

Mielőtt a kis Nóri mocorogni kezd a puha takaró alatt, az édesanya, Nagy Bianka még elárulja, hozzávetőlegesen hajnali 5 órakor kezdődtek az összehúzódások, a szülés pedig alig három óra alatt, komplikációk nélkül zajlott le Dr. Lövey János felügyelete alatt. A névválasztás hasonlóan magától értetődő volt. – Arnold elhunyt édesanyjának emlékére döntött Bianka a Nóra keresztnév mellett – fűzi hozzá Tóth Erika.

Épp készül a fotó, miközben arról folyik a társalgás, hogy egy komolytalan szódabikarbónás kísérlet előre felfedte a baba nemét, amikor belép a kórterembe a harmadik Nóra – nevezetesen Bécsi Nóra szülésznő -, hogy érdeklődjön a baba és a mama hogylétéről. Lassan az édesapa is megérkezik, így megígérve a cikk mihamarabbi elkészültét, boldog új esztendőt kívánva szedelődzködni kezdek. Utóbbi kívánság manapság már értelmét vesztett udvariaskodásnak tűnhet, a család számára azonban elég volt egy apró jövevény, aki bár alig néhány órája jött a világra, máris megtöltötte ezt az üres frázist tartalommal.

 

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?