Pápai áldás a gazdáknak

December 8-án, a vasárnapi nagymise keretében dr. Novák István ünnepélyesen átadta a pápai áldást jelképező bekeretezett oklevelet Tamás Zoltánnak és az általa vezetett Gazdakörnek.

A történet előzménye, hogy Tamás Zoltán gazdaköri elnökként és bizottsági elnökként is hosszabb ideje támogatja a mögötte álló gazdákkal egyetemben az egyházat. Így érthető, hogy amikor Novák atya elhatározta a négy mellékoltár – Szent Vendel, Szent Erzsébet, Szent István, Szent Ferenc –, felújítását, hozzá is fordult segítségért. Védőszentje, Szent Vendel oltárának megszépítéséért a Gazdakör év elején felajánlott egymillió forintot, és ennek is köszönhetően október 20-án, a védőszent napján már meg is történhetett a felszentelés.

Amikor Novák atya a Jézus neve plébánia nevében megköszönte eddigi nemes cselekedeteiket, kérte, hogy a jövőben is legyen ereje a Gazdakörnek az egyházat támogatni. Kérése nagyon hamar meghallgatásra talált, ugyanis a Városfejlesztési Bizottság – amelynek elnöke Tamás Zoltán –, legutóbbi ülésén kétmillió forint támogatásról döntött a Szent Ferenc mellékoltár felújítása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?