Négy Magyar Bajnok cím

Kartal adott otthont a 2019. évi Ju-jitsu Magyar Bajnokságnak. A december 8-án megrendezett eseményen részt vettek a Jászsági Harcművészeti Akadémia sportolói is. Összesen tíz fiatal jászberényi harcos lépett tatamira a magyar bajnoki címért.

Azon túl, hogy a versenyen került mérlegre az egész éves megfeszített munka, és a sportág magyar bajnokai, érmesei itt kerültek kihirdetésre, még a 2020. évi jelentős versenyekre is itt történtek a kvalifikációk. Ugyanis 2020-ban rendezik a világbajnokságot, az Európa-bajnokságot és a világkupát, sőt az Európa Kupát is több korosztályban. A Magyar Bajnokságon kiválóan teljesítettek a JHA növendékei. Volt, aki két, vagy három versenyszámban is indult, és (egy kivétellel) valamennyien dobogós helyen végeztek. Összességében négy arany, öt ezüst és három bronzérmet szereztek.

– Tudatos, szisztematikus fejlesztés és versenyfelkészítés történik a JHA System keretein belül. Számos hazai és nemzetközi tábor, több bevont külföldi és hazai szakember segítette a felkészülést idén. Garamvölgyi Mihály edzőtársammal nagyon vártuk, hogy teszteljük a rendszert, és a versenyzőinket. A Világkupa 3. és a világbajnoki 2. helyezés mellé most négy magyar bajnoki cím, és nyolc dobogós helyezés került. Az is elégedettséggel tölt el, hogy a Ju-jitsu Magyar Bajnokságon mi voltunk az egyik legnépesebb csapat. Elégedett és büszke vagyok, ha a jászberényi fiatalok 2019-es teljesítményére gondolok – nyilatkozta dr. Gulyás Richárd, a JHA elnöke.

Részletes eredmények
Duó – 1. hely: Bathó Bálint – Bakos Laura, Bathó Bálint – Sinka Hanna és a Bakos Laura – Sinka Hanna páros.
Fighting – 1. hely: Csillik Ágnes.
2. hely: Borbás Patrik, Farkas Márton, Palotai Zsombor, Sinka Hanna és Sipos Áron.
NeWaza – 3. hely: Csillik Ágnes, Palotai Loránd és Sinka Hanna, míg Csillik Gábor a 4. helyen végzett.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?