Négy döntős a floorball diákolimpián

Az idén is két tanintézmény – a Szent István Sportiskola és a Nagyboldogasszony Iskola – képviselte Jászberényt a Floorball Diákolimpián. Mindkét Iskola jól szerepelt, hiszen az országos elődöntőig meneteltek, sőt a döntőben is négy csapat képviseli majd a várost.

Mind a két általános iskola három korcsoportban egy-egy csapattal nevezett a Floorball Diákolimpiára. A megyei selejtezőn simán vették az akadályokat, ám sérülésekkel tele várták az országos elődöntőt, amit december 11-én, Kecskeméten rendeztek minden korcsoport részére.

A 4. korcsoport fiúi versenyeztek először és érdekes módon a két berényi iskola un. „házidöntőt” vívott, ahol a – Bagi Ádám, Kovács Barnabás, Balogh Zsombor, Taczman Hunor, Ivanics Máté, Hordós Ádám (megyein szerepelt) Bojtos Levente alkotta – Szt. I. Sportiskola nyert. A – Görbe Balázs, Orosz Balázs, Kátai Balázs, Rácz Róbert, Nagy Zoltán és Sárközi Gergő összetételű – Nagyboldogasszony Iskola pedig értelemszerűen a 2. helyen végzett, de mindkét csapat továbbjutott az országos döntőbe.

Őket követte a 2. korcsoport, ahol a Szt. I. Sportiskola – főleg a 3. osztályosokból álló sorok remek teljesítményével -, megnyerte a csoportmeccseket és az elődöntőt. A döntőbeli ellenfelükkel rendes játékidőben, és a hosszabbításban is döntetlenig jutottak. A büntető párbaj sem akart véget érni, végül az egyik ütésüket szabálytalannak minősítették, így a – Lukáts Zalán, Balogh Lóránt, Tukora Zétény, Sípos Máté és Csillik Barnabás alkotta csapat – 2. helyen szintén ott lehet az országos döntőben. Ebben a korosztályban a Nagyboldogasszony Iskola fiúi a 4. helyen végeztek, a lányok pedig a 3. helyen, így sajnos egyik alakulat sem jutott tovább.

Végül a 3. korcsoport lépett pályára a Szt. I. Sportiskolából. Ők a csoportmérkőzések megnyerése után sikeresen megnyerték az elődöntőt és a döntőt is a Bojtos Levente, Sípos Máté, Muszka Előd, Lukáts Zsombor, Bagi Zétény és Nagy Barnabás összetételű csapattal. Mindhárom együttes felkészítője, Szöllősiné Kárpáti Ágnes testnevelőtanár volt, akinek munkáját, Földvári Gabriella testnevelőtanár és Nagy Zoltán edző segítette. A Nagyboldogasszony Iskola diákjait pedig Nagyné Ilonka Zsuzsanna készítette fel a diákolimpiára. Az országos döntőt 2020. január 25-26-án, Egerben rendezik majd.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?