Jobb volt a Debrecen

Mint arról előző számunkban beszámoltunk, Jászberény kosárlabdacsapatához megérkezett az új irányító, Remon Nelson és Aleksa Brbaklic is felépült sérüléséből. Ez új motivációt adott a csapatnak és megszerezték első győzelmüket Kaposváron, így nagyobb önbizalommal utaztak Debrecenbe.

A remek napot kifogó Tóth Ádám rendesen bekezdett, de szerencsére főleg Nelson és később Miller nem engedték elhúzni a vendéglátókat. Sőt, 24-23-ra a JKSE vezetett az első kis szünetben. Sajnos a folytatás már egész másként alakult. Harrison révén triplával nyitottak a „Cívis Város” kosarasai, majd Tóth Ádám is tovább gyártotta pontjait, és tíz fölé emelkedett előnyük. Alekszandrov ugyan beszórt két hárompontost is, de így is tetemes (49-36) DEAC vezetéssel zárult az első félidő.

A nagyszünet után kosarasaink Nelson vezérletével igyekezték csökkenteni a hátrányt. A „kis amerikai” a duplák mellett elsüllyesztett egy triplát is, ám a palánk alatt továbbra is uralták a légteret Borisovék és a 3. etap végére már 67-51 állt az eredményjelzőn. A záró felvonásban Brbaklic szerezte a legtöbb (8) pontunkat, sőt Peringer ismét zsákolt egyet, és mindössze egy ponttal (16-15) maradtak le ebben az etapban, de mindezek ellenére is biztos győzelmet aratott a házigazda Debrecen.
DEAC – Jászberényi KSE 83-66

Nem sikerült tehát az újabb győzelem, főleg amiatt, hogy a vendéglátók magas emberei a palánk alatti lepattanó labdákból szinte egy húszassal többet gyűjtöttek, és mindemellett gyorsabbak is voltak. Az idei hátralévő két mérkőzést hazai pályán játszák majd kosarasaink. December 21-én, szombaton a ZTE, 29-én vasárnap pedig az újonc Oroszlány lesz a vendég Jászberényben.

Fotó: JKSE

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?