Elődöntőben a röpisek

„Vereség az utolsó hazai meccsen” – ezzel a címmel jelent meg előző számunkban a női röplabdacsapatról szóló írásunk. Nos, ez az Extra Liga mérkőzésre vonatkozott, de volt még egy visszavágó a Magyar Kupában is, szintén hazai pályán. Ezt megelőzően a bajnokságban pedig Szombathelyre utaztak.

Szombathely közel 350 km-re van Jászberénytől, így úgy tűnik, hogy a hosszú utazás nem tett jót a röpis lányoknak, hiszen az első szettben 10-2-re is vezettek a vendéglátók. Később 17-nél már utolérték a vasi hölgyeket a mieink, de a végére erősíteni tudott a hazai csapat, és az első szett az övék lett. A térfélcsere után aztán fordult a kocka. Igaz 13-13-nál még együtt volt a két alakulat, de aztán sebességet váltottak lányaink és egyenlítettek. A folytatás is jól alakult, hiszen volt, mikor 10 ponttal maradtak le a házigazdák, de ez folyamatosan csökkent és 25-25-nél már egyenlő volt az állás.

Innen aztán egy gigászi csata következett, de szerencsére Ekaterina Silchenkova révén a berényi hölgyek tettek pontot a játszma végére, 29-31 volt olvasható az eredményjelzőn. A térfélcsere után aztán végig vezetve 25-16-ra nyerték a befejező etapot Makai Péter tanítványai. Hungast-Haladás – Jászberény Volleyball Team 1-3

Öt nappal később már a Magyar Kupa visszavágója következett Jászberényben. Mivel Balatonfüreden az „odavágót” is a mieink nyerték 3-0-ra, így hazai pályán is erre számított mindenki december 17-én, késő délután. Ez ugyan kicsit nehezen indult, mert az első szettben biztosnak látszó vezetésünk után 20-20 lett az állás. Makai Péter időkérése után aztán már csak kettő pontot engedélyeztek lányaink, így 25-22-vel szettelőnybe kerültek. A következő játszma is szoros volt, hiszen sokszor csak egy-két ponttal maradtak el a balatonfürediek, de végül is ezt is sikerült behúzni Tóth Eszteréknek. 2-0 után eldőlt, hogy bármi lesz a vége, a JRK jut tovább. Mindezek tudatában Makai Péter – nagyon helyesen – szóhoz juttatta két fiatal játékosát, Faragó Fannit majd Mizsei Leilát is, így ők is a pályán örülhettek a társakkal a harmadik játszma és egyben a mérkőzés megnyerésének. Jászberény Volleyball Team – Szent Benedek RA 3:0

E kettős győzelemmel – ugyanúgy, mint az előző években – a legjobb négy csapat közé verekedte magát a Magyar Kupában a jászberényi női röplabdacsapat.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?