Borbás Patrik VB ezüstérmes

Az UWSKF (United World Sport Kempo Federation – Egyesült Sport Kempo Világszövetség) 2019. november 28. és december 1. között rendezte Szigetszentmiklóson a négynapos Sport Kempo Világbajnokságot.

A sporteseményen Borbás Patrik képviselte a Jászsági Harcművészeti Akadémiát, aki két versenyszámban indult, mindkettő kesztyűs ütő-rúgó küzdelem. Az egyik a Stop Semi Contact, a másik a Rumble Sparring küzdelem. Az első egy „boxkesztyűkkel végrehajtott víváshoz” hasonlatos, ahol a versenyzők taktikusan egy döntő találatra összpontosítanak. Amikor elindítják a támadást, a sikeres találat után megállítják a küzdelmet. Hasonlóan, mint a vívásban az egyes „asszók” után.

A másik folyamatos küzdelem, ahol a több és a pontosabb találatot elérő versenyző győz, hasonlóan a kick-box versenyekhez, azonban itt a lábsöprés érvényes technika. Ez új terep volt a berényi versenyző számára, hiszen itt nem kapott szerepet a dobás és a földharc, mely a ju-jitsu versenyzők erőssége. Ennek ellenére briliáns technikai felkészültséggel, ellentmondást nem tűrő versenyzéssel rukkolt elő. Mindkét versenyszámban a döntőig verekedte magát, és végül a dobogó 2. helyén végzett. A döntőben nem bírt a nagyobb rutinnal rendelkező szlovák, illetve a francia ellenfelével. Jól csillog azonban a két ezüstérem, különösen ha hozzátesszük, hogy egy másik sportágba tett kirándulást a jászberényi versenyző.

– Mindezeket figyelembe véve elmondható, hogy Borbás Patrik nagyon ígéretes versenykarrier előtt áll mind hazai, mind nemzetközi szinten. A következő megmérettetés a Ju-jitsu Magyar Bajnokság lesz számára, melyre gőzerővel készül. – mondta el hazaérkezésük után dr. Gulyás Richárd, a JHA elnöke.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?