Adventi muzsikaszó

A Déryné Rendezvényház adott otthont a Palotásy János Zeneiskola tanárai és növendékei előadásában elhangzó ünnepi évzáró műsorának december 15-én, vasárnap este hat órától.

Jászberényben már hosszú évek óta hagyomány, hogy az adventi ünnepi pódium rendezvénysorozatban a zeneiskola pedagógusai és diákjai hangversennyel örvendeztetik meg a város lakosságát. Az idei műsort a népes közönség soraiban megtisztelte figyelmével Budai Lóránt polgármester, dr. Gedei József alpolgármester, Bethlendy Béla, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke, Mészárosné Vass Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese, Skultéti József önkormányzati képviselő.

A mintegy másfél órás, változatos zenei repertoárt felvonultató műsorfolyamot a vonós kamarazenekar produkciója nyitotta O. Rieding h-moll Concertinojának első tételével. A folytatásban élvezhettünk zongora hatkezes, négykezes és szóló bemutatókat. Fúvós hangszeren megszólalt oboa, fuvola, klarinét és tuba. A nagybőgő és a gitár is kaptak szerepet ezen az estén, valamint megcsodálhattuk az ütős hangszereken játszó gyerekek tehetségét is. Sárközi Margaréta és Béres Luca énekszóval mutatkoztak be. A közönség körében osztatlan sikert aratott valamennyi előadás, de talán a legnagyobb vastapsot a jazz-es jellegű darabok hozták. A záróblokkban előadott Nagy Dávid vezényelte fúvós összeállításért és természetesen az egész nagyszerű estéért ugyancsak járt a szűnni nem akaró tapsvihar.

A szép muzsikaszó a Mikulást is a helyszínre csalogatta. Zsákjában hozott minden jót, amelyből elsőként a polgármester vehetett valamit. Mindenki legnagyobb derültségére egy narancs akadt a kezébe az óriás puttonyból. Az estét megédesítő zenei csemegék mellett jutott szaloncukor is az előadók és a közönség valamennyi tagjának.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?