Nyolcadikok a focisták

November végén befejeződött az őszi forduló küzdelemsorozata a megyei labdarúgóbajnokság 2. osztályában is. Jászapáti labdarúgócsapata hazai vereséggel fejezte be az idei szezont.

November elején a 13. fordulóban a mindössze hatpontos Abádszalók volt a vendég Jászapátin, de végül is Volyák Péter góljával sikerült otthon tartaniuk a három pontot. Rá egy hétre sem kellett messzire utaznia Apáti futballcsapatának, hiszen csak a szomszédba, azaz Jászszentendásra ruccantak át.

Az eddigi eredményeket figyelembe véve a hazai csapatnak állt a zászló, ami az első félidőben igazolódott is, hiszen 2-0-ra vezettek. Ám a második játékrészben Tajti Norbert és Illés Levente révén kiegyenlítettek és értékes egy ponttal tértek haza. Az utolsó őszi mérkőzésen viszont Szászberek ellenében – szintén a pípírformának megfelelően –, Jászapáti tűnt az esélyesebbnek, de ez nem igazolódott be. Az első félidőben nem esett gól, a térfélcsere után viszont már az első percben gólt kaptak, sőt később kettőre növelték előnyüket a vendégek, így a hazai gárda 2-0-s vereséggel zárta az őszi fordulót.

– Nem erre számítottunk, győzelemmel szerettük volna befejezni az őszt. Sajnos több sérültünk is volt, akiket próbáltunk ugyan helyettesíteni, de nem teljesen sikerült, mint ahogy Volyák Peti hiányát is nagyon megéreztük a mai napon – nyilatkozata a mérkőzés után a Tajti Józsefet helyettesítő Menyhárt Dániel. A csapatkapitány még azt is elmondta, hogy a télen mindenki rendbe jön sérüléséből és tavasszal már újra komplett csapattal léphetnek majd pályára.

Addig is Jászapáti futballcsapata 19 ponttal a 8. helyen várja a tavaszi rajtot, egy ponttal lemaradva a 7. helyezett Jászszentandrástól. Sűrű a középmezőny, mert a mögöttük lévő Cserkeszőlőnek 18, míg Szászbereknek 17 pontja van.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?