Megújult az átépített 32-es út

Ünnepélyes útátadóra került sor december 5-én, csütörtökön Pusztamonostoron, a régóta várt, és most elkészült, átépített 32-es út települési szakaszán.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában elkészült a 32-es számú Hatvan-Szolnok II. rendű főút Jászfényszaru-Jászberény közötti 14,3 kilométeres szakaszának felújítása. A közbeszerzési eljárásban kiválasztott kivitelező, a Strabel Konzorcium hazai forrásból bruttó 2,923 milliárd forintból valósította meg a beruházást. A felújított szakasz nem csak a két település, de a megye számára is fontos, hiszen időben így még közelebb kerülhetünk a fővároshoz, aminek gazdaságélénkítő vonzata lehet a jövőben.

Az elmúlt 180 napban 7500 négyzetméteren kétrétegű aszfalt beépítéssel valósult meg a pályaszerkezet átépítése. Tizennégy felújított buszmegálló került a területre. Százhetven közúti lámpát és 514 fényprizmát helyeztek ki. Útburkolati festéssel 5260 négyzetmétert láttak el. További pozitívum, hogy 374 darab facsemetét is kiültettek az út mentén. Megújult a vasúti átjáró, és a Zagyva-híd.
Az utat Kiss Gábor esperes szentelte fel, az avató szalagot a kivitelező, a település korábbi és jelenlegi polgármestere, Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság vezetője, Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője, és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke vágták át.

A közelmúltban mintegy húsz jászsági településnek 50 milliárd forintos fejlesztési forrásból újultak meg útjai. Csak december 5-én 8,75 milliárd forint fejlesztést adtak át a választókerületben: a közlekedésnél maradva a 32-es útszakasz mellett átadták a jászfényszarui ipari park megközelítését segítő bekötőutat, és a Jászkisér-Tiszasüly felújított összekötő utat is.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?