Megtört a jég, győztek a kosarasok

Az előző héten jó hír érkezett a kosárlabdacsapatunk háza tájáról. Egyrészt, hogy megérkezett a csapat új irányítója Remon Nelson, akit nem kell a drukkereknek bemutatni, hiszen már játszott Jászberényben. Másrészt pedig Aleksa Brbalklics is felépült.

Ezzel együtt is a vendéglátó Kaposvár számított esélyesebbnek, hiszen négy győzelem állt a nevük mellett, még a jó erőkből álló Pécset is legyőzték, mégpedig idegenben. A Kaposvári Arénában kezdődő mérkőzés elején aztán Alekszandrov és Pantelics triplakísérlete kimaradt, és majd csak jó két perc elteltével esett az első találat hazai részről. Rögtön utána Mészáros kétszer és Miller volt eredményes, majd később a vendéglátók kicsit megléptek. Alekszandrov egy hármassal gondoskodott róla, hogy öt egység (18-13) maradjon a Kapos-partiak előnye az első 10 perc végén.

A második játékrészt Ruják nyitotta egy duplával, de később a hazaiak játékosa Norfleet vált főszereplővé, hiszen alig tudták őt tartani a mieink. Szerencsére „régi-új” játékosunk Nelson nem felejtette el a hárompontosak dobását, beszórt kettőt, Miller pedig egy duplával egyenlített, 32-32. A dudaszó előtt Davis keze is „elsült” így a nagyszünetre három egység (35-32) maradt közte.

A térfélcsere után kicsit ránk ijesztettek a vendégek. Már hét ponttal (41-34) is vezettek, de szerencsére nem szeppent meg a berényi legénység, sőt elkezdték dobálni a trojkákat. Miller kezdte, majd Mészáros és Pantelics is folytatta, de régi ismerősünk, Dramicsanin ugyanilyen dobással egyenlített, 45-45. Szerencsére Alekszandrov is bedobta 2. tripláját, sőt Miller is újra ezt választotta és 6 egységgel a mieink vezettek, de a 3. etap végére már csak egy (54-55) maradt belőle.

A zárónegyed aztán Nelson kettesével kezdődött. Majd nagy izgalmak közepette, kettő perc elteltével már 58-58 volt az állás. Innentől kezdve egy jó darabig nagy küzdelem folyt a pályán és megállt a pontgyártás is. Két perccel a vége előtt Miller duplájával egy pont ide, Alekszandrov büntetőivel meg már 65-67. Fél perccel a vége előtt Norfleet – a sok kettese mellé –, beszórt egy hármast is, 68-67. Malick időkérését követően Nelson adott egy gólpasszt Pantelicsnek, és máris 68-69. Annyi idő maradt, hogy az eddig remekül játszó Norfleet betörjön a palánkunk alá, ám ezúttal – tegyük hozzá a legjobbkor –, elhibázta a dobását, így kosárlabdacsapatunk végre megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban. Kaposvári KK – Jászberényi KSE 68-69.

JKSE: Nelson 9/6, Miller 14/6, Mészáros 12/6, Alekszandrov 13/6, Pantelics 16/3. Csere: Ruják 2, Brbaklic 3, Buzás -, Peringer -.
Nagyot küzdöttek a fiúk és megérdemelten nyertek. Reméljük, hogy ez a győzelem valaminek a kezdete… Hogy az lesz-e, választ kaphatunk rá pénteken este Debrecenben, majd hazai pályán a ZTE (dec. 21.) és az Oroszlány (dec. 29.) ellen.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?