Megénekelt misztérium

Advent második vasárnapján a jászapáti testvérkórus tagjaival kiegészült Palotásy János Vegyeskar előadásában csendült fel karácsonyi énekszó a Szentkúti templomban.

A muzsikakedvelő közönséget, köztük Budai Lóránt polgármestert, Mező István református lelkészt az egyházközösség nevében Szántó József apátplébános köszöntötte. – Karácsony misztériumát a világban működő gonosz megpróbálja eltakarni. Karácsony titka Jézus misztériuma. Jézus nélkül nincs karácsony, nincs boldog emberi élet, nincs öröm. Mindazt a titkot, hogy hová megyünk, mi a célunk az életben Jézus által tudjuk megfejteni.

Krisztus az Atya akaratából született és lett része emberi történelmünknek. Születése, szeretete és halála, majd feltámadása ad értelmet emberi létünknek. Karácsony éjszakáján mozgásba jön a világ, megtelnek a templomok, megtelnek a szívek szeretettel. Erre az ünnepre töltekezzünk most énekszóval, hogy a szívekbe befogadott kegyelemmel szebb legyen a holnap! – fejtette ki karácsony üzenetét Szántó atya.

A dalok felcsendülését megelőzően Kosztolányi Dezső karácsonyi verse hangzott el. A műsorban többek között Halmos, Beleznay, Bárdos, Handel, Mozart művek, francia és angolszász karácsonyi énekek, egyházi művek szólaltak meg. Szólót és duettet énekeltek Vukovics Edit és Ecsedi Péter énekművész – aki a kórust is dirigálta –, zongorán Farkasné Szőke Tünde művésztanár kísérte a dalokat.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?