Lengyel cserediák előadása

Az AFS nemzetközi cserediákszer­vezet révén lehetősége adódik a diákoknak hosszabb-rövidebb időt eltölteni a világ számos országában. Magyarországon is tudunk cserediákot fogadni, ezáltal egy új világ, egy más kultúra nyílhat meg a család előtt. Önkénteskedésre is van mód.

A lengyel Wiktoria több előadást is tartott 7-11.évfolyamos diákjainknak. Megtanultuk, milyen elemei vannak a kultúrának, mi a különbség a sztereotípia és az általánosítás között, közösen megoldottunk egy kulturális kvízt. A kérdések során igen meglepő dolgokat tudtunk meg: a lengyelek közt népszerű a kacsavérrel készült leves, Finnországban feleségcipelő versenyt rendeznek, Japánban kedvelik a gyorséttermi ételeket karácsonykor.
Cserediák előadónktól megtudtuk, milyenek számára a magyarországi mindennapok: boldog két fogadó testvérével, kutyájukkal és Pörkölt nevű nyuszijukkal.

Borbáth Lili DÖK elnök egy Balatonról szóló képes albummal köszönte meg a tanulók nevében az igen informatív előadást. Köszönet Wiktoriának és Horváth Kristóf AFS Jászság-Mátra körzetelnöknek a prezentációk létrejöttéért!

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?