Kincset érő figyelem

Az Önzetlen szeretettel az idősekért program most advent idején harmadik alkalommal hozott össze figyelemre vágyó, és a ma oly nagy kincsnek számító időt ajándékozó embereket december 4-én, szerdán délelőtt a Hatvani úti idősek otthonában.

Az önkénteseket és az intézmény dolgozóit Bozóki Jánosné igazgató asszony köszöntötte. Megköszönte, hogy sokan elfogadták a meghívást, és örömüket lelik abban, hogy az otthon lakóinak időt, figyelmet és ezzel szeretetet adományozzanak. A program a megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Házhoz csatlakozva valósulhat meg ezen alkalommal is. Az előzőekben már sokan részt vettek az eseményen, de az ismerős arcok mellett új szereplők is érkeztek, akik szeretnének részesei lenni az „adni öröm” nagyszerű érzésének.

Az előző alkalmakra az adományozók között a legváltozatosabb foglalkozású és életkorú városlakók jöttek, hogy néhány órányi figyelemmel felvidítsák a rászorulókat. Szépségszalon dolgozói, költő, óvónő, intézményvezető adományozott élményt az előző programok során. Az ESZI telephelyeit rendszeresen látogatja gyógyszerész és festőművész ilyen célból. A dolgozókat kineziológus és masszőr önkéntes munkája segíti a lelki, testi feltöltődésben.

Most a szeretet-adományt felajánlók listája kiegészült Budai Lóránt polgármesterrel, Pócs János országgyűlési képviselővel, Nagy András önkormányzati képviselővel, a Lehel Vezér Gimnázium, a Terplán Zénó, valamint a Liska József iskola diákjaival. Népes létszámban voltak jelen a könyvtár dolgozói, Utasi Hajnalka és Magyar Anita költők, Patakiné Kocza Anita, illetve Suhaj Csilla a Jászkerülettől, a családsegítő központ munkatársai, pedagógusok, civil adományozók.

A kiscsoportokban történő találkozásokon a vendégek beszélgetéssel, felolvasással, társasjátékkal, logikai fejtörőkkel, könnyű testmozgásra ösztönzéssel szórakoztatták az időseket, akik nagy örömmel fogadták a lelki adományokat. Az intézmény emléklappal köszönte meg a segítő munkát és a vidámságot hozó órákat.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?