EB ezüstérmesek az Adler testvérek

November 9-én rendezték a fehéroroszországi Minszkben az IFMA felnőtt és junior muay thai Európa-bajnokságot, ahol Adler Netti és Adler Dávid révén Jászapáti is képviseltette magát. A két versenyző a Hevesi SE Full Contact Szakosztályának tagjaként kapott helyet a Magyar Muaythai Szakszövetség válogatottjában.

A kontinensviadalon Netti és Dávid súly- és korcsoportjában egyaránt 4-4 versenyző adta le nevezését. Ez azt jelentette, hogy ha valaki az első mérkőzését megnyeri, akkor már döntőt vívhat. Gyorsan tegyük hozzá, hogy egy EB-n minden egyes mérkőzés megvívása nagyon nehéz, azaz igen meg kell küzdenie egy-egy versenyzőnek, hogy dobogóra kerüljön. Így volt ez az Adler testvérek esetében is.

Netti első mérkőzését egy hazai, azaz fehérorosz ellenféllel vívta. Már az első menetben megmutatkozott, hogy Netti technikában és erőnlétben is versenytársa fölé emelkedett. A második menetben aztán olyannyira kidomborodott fölénye, hogy a bírák a 3. menetre már nem is engedték a fehérorosz kislányt ringbe lépni. Azaz úgy is fogalmazhatunk, hogy Netti technikai KO-val nyerte első meccsét. Egy nap pihenő után következett a döntő, ahol egy orosz nemzetiségű lány várt Nettire. Ő ismeretlen volt a magyarok számára, de ismerve az orosz küzdősportiskolát, kemény ellenfélre számíthatott. Az is lett. Adler Netti az első menetet sajnos elvesztette, de a másodikban már ő dominált és kezdte felőrölni ellenfelét, így ezt a menetet ő nyerte. A harmadik úgy folytatódott, ahogy az előző abbamaradt, azaz Netti irányította a küzdelmet, és minden magyar, aki a helyszínen szurkolt neki úgy érezte, hogy meg is nyerte a küzdelmet. Sajnos azonban a bírók nem így látták és ellenfelét hozták ki győztesnek, Netti pedig a világbajnoki 9. hely után ezüstérmes lett az EB-n, ami nagyszerű teljesítmény.

Adler Netti bátyja Dávid első ellenfele szintén egy fehérorosz ellenfél volt, aki nagyon erősen kezdett, de Dávid jól védekezett, jól időzítette a kontrákat és a harmadik menetre már fölénybe került, így egyértelmű volt a győzelme. Természetesen Dávid is egy napot pihent, majd első alkalommal léphetett ringbe nemzetközi verseny döntőjében. Az ő ellenfele litván nemzetiségű volt, aki szintén ismeretlen volt a magyar küldöttség számára. Mivel jóval magasabb volt, nagyobb ütőtávval is rendelkezett a hosszabb végtagok miatt. Az első menetben Dávidnak támadnia kellett, csak így volt esélye, viszont az ellenfél – a testi adottságin túl –, igen tapasztalt harcos volt, jól hárította Dávid ütéseit, rúgásait és a leforgásokból, kilépésekből nagy erővel támadott vissza. A második menetben aztán ki is domborodott a litván fiú fölénye, így Netti után Adler Dávid is ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

Gratuláció jár tehát minkét fiatal versenyzőnek az EB-n szerzett ezüstérmek kapcsán. Mindenképpen meg kell említeni, hogy ennek a sikernek több összetevője van, köszönet jár a szülőknek, a Hevesi SE mellett az egri Thai Works Team-nek, Nagy Ádám vezetőedzőnek, Jászapáti- és Heves Város Önkormányzatának, és a magyar válogatott stábjának is.
Forrás: hevesihirportal.hu

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?