Izlandi tanulmányút

A Bercsényi Miklós Általános Iskola több KA2-es projektben is részt vesz. Ebből az egyiknek az első találkozóját rendezték meg Izlandon, Reykjavikban november közepén.

Három tanár utazott ki a távoli országba , ahol a projektben résztvevő hat iskola – a főkoordinátor görög iskola, és egy-egy román, olasz, finn, és a házigazda izlandi iskola, meg a Bercsényi – találkozott. A projektben mindig lesznek gyerekmobilitások, csak Izlandra és Finnországba nem tudnak utazni tanulók. A projekt témája az önkéntesség, címe: Stand by me! Az első találkozón a résztvevő tanárok megismerkedtek egymás intézményeivel PPT bemutató keretén belül, majd felosztották a két év feladatait, kiválasztották a projekt logóját, létrehoztak egy weboldalt, ezenkívül megbeszélték a hátralévő öt találkozó időpontját is. A csoportot óriási megtiszteltetés érte, fogadta őket az izlandi köztársasági elnök, Guðni Th. Jóhannesson.

Megismerkedtek a fogadó intézménnyel, a Grandaskólival, egy önkéntes mentőszolgálatnál is jártak látogatáson, és egy olyan iskolában is, ahol 10 évfolyamon az alapfokú oktatás és különböző szabadidős tevékenységek a profil. Mind ennek az intézménynek, mind a Grandaskólinak a felszereltsége, oktatási módszerei lenyűgözték a vendégeket, akik csak bízhatnak abban, hogy egyszer Magyarországon is hasonló körülmények között taníthatnak. A bercsényisek eljutottak a Geysirhez, a Gullfosshoz, a Pingvellirhez, jártak Fludirban ( az izlandi tanárok víkendházában ) is, és a program végén megmártózhattak a Blue Lagoonban.

Szerző: Kiss Attila

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?