Döntetlenek szezonja – hatodik a focicsapat

A tavaszról előrehozott második meccsel, hazai környezetben zárta az idei évet a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. A vendég gyöngyösiekkel kapcsolatban anyagi gondokról szóltak a hírek, de problémáik ellenére megmutatták tartásukat.

A mérkőzés előtt a csapatok és a szurkolók egyperces néma tiszteletadással adóztak Csizmadia Tibor emlékének, aki játékosként a Jászberényi Vasasban szerepelt, majd hosszú éveken át szertárosként, odaadó, lelkiismeretes munkájával segítette a város labdarúgását.

A 75 éves korában elhunyt, kiváló sportembert november 29-én, pénteken a Szent Imre herceg úti temetőben helyezték örök nyugalomra. A Füzesgyarmaton elszenvedett vereség után szép búcsúra készült Német Gyula gárdája, és Pálinkás révén már a második percben veszélyeztettek, de a kapus lábbal védeni tudott. A gyöngyösi hálóőr a továbbiakban is bizonyította jó formáját, Süttő próbálkozásánál a jobb alsó sarok elől mentett szögletre, majd Ludasi szöglet utáni csúsztatását, és Pálinkás ismétlését is hárította. A kimaradt lehetőségek után, a 43. percben kis híján büntettek a vendégek, de Miski is a helyén volt, egy perccel később pedig a túloldalon jött a gól. Pálinkás a tizenhatosnál nagyszerűen tette a labdát Sándor elé, aki tizenegy méterről biztosan helyezett a kapu jobb oldalába. (1-0). Lélektani szempontból a legjobbkor jött a találat, és szünet után is csak szűk két percet kellett várni a berényi szurkolóknak, hogy ismét ünnepelhessenek. Szöllősi balról jól ívelt középre, Szemere érkezett és biztosan fejelt a kapuba (2-0).

Egy perc múlva Pálinkás beadásánál ismét Szemerét találta meg a labda, a középpályás becsúszva lőtt, de Ladányi védeni tudott. Tíz perc elteltével ártalmatlannak tűnő helyzetben az alapvonalnál befelé cselező gyöngyösi támadó átesett a szerelni igyekvő Lakatos Béla lábán, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit Csoszánszki értékesített (2-1). Mezőnyfölénybe kerültek a vendégek, a JFC keveset birtokolta a labdát, s bár a Heves megyeiek nagyobb ziccert nem tudtak kidolgozni, mégis kiharcolták az egyenlítést. A 77. percben egy 24 méteres szabadrúgásból Csoszánszki a bal felső sarokba zúdította a labdát (2-2). A hátralévő időben Gresóék nyomás alá helyezték a gyöngyösieket, és a 90. percben akár a győztes gól is megszülethetett volna, de Szemere hat méteres lövésénél ismét bravúrt mutatott be Ladányi. Jászberényi FC – Gyöngyösi AK 2-2 (1-0).

Sokadszor vesztegetett el értékes pontokat a jászberényi csapat olyan mérkőzésen, ahol gólokkal nyerhetett volna. Ezúttal is megvolt a vezetés, de a dicséretesen küzdő vendégek a szépítés után felálltak a padlóról, így kapusuk és a szerencse segítségével pontot tudtak szerezni. A kizárt Ózd elleni döntetlent nem számítva is hetedszer játszottak ikszet a mieink.
A Cegléd–Füzesgyarmat rangadó döntetlenjével (1-1), valamint az élmezőny további tagjainak – DEAC, ESMTK, Sényő – győzelmével tovább tömörödött a tabella, melyen a JFC a hatodik pozícióban telel. Az első két helyezett kilenc és hét pontos előnye soknak tűnik, a dobogó azonban csak kétpontnyira van. Hogy a holtszezon milyen változásokat hoz, még nem tudni, de bízzunk benne, az ősz tanulságait levonva, szép tavasz következhet!

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?