Díjat nyert Nagy Tamás képe

A Prizma Kör idén ősszel meghirdetett Nyomok című fotópályázatán szerzett nívós elismerést Nagy Tamás, a Lehel Vezér Gimnázium tanára, egyben az Álomgyár Fotóstúdió tulajdonosa.

A budapesti székhelyű fotóművészeti alkotócsoport évek óta biztosít pályázati lehetőségeket különböző tematikákban a vállalkozó kedvű művészeknek. Idei, Nyomok címmel meghirdetett eseményükre 36 jelentkező 146 alkotást küldött be, melyek mindegyike az élet különféle entitásokon, a természet alkotóelemein hagyott változatos lenyomatát hivatott bemutatni.
A zsűri 31 alkotó 36 felvételét választotta ki elismerésre és kiállításra, köztük az első díjat elnyert Nagy Tamás Kövesd az utat című munkáját, amely a Szentkúti templom hóval borított látképét ábrázolja.

Az alkotó lapunknak elmondta, korábban nem adódott rá alkalom, hogy figyelemmel kísérje a kiírt pályázatokat és megmérettesse magát, ezúttal is a fél éve életre hívott Jászsági Fotókör képviseletében szeretett volna lépéseket tenni a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) tagság érdekében. Ez a közösség előnyös kollektíva mindenki számára, aki a fotográfia területén tevékenykedik, ugyanis lehetővé teszi, hogy az alkotók bekapcsolódjanak az országos vérkeringésbe, értesüljenek a pályázati lehetőségekről, kiállításokról, különféle kiadványokról, képzésekről.

– Többünkben felmerült, miért nincs egy olyan nagyon fontos művészeti ágnak, mint a fotózás jászsági szervezete, amely az országos szervezethez csatlakozva megjeleníthetné, képviselhetné az itt élő, és tevékenykedő fotósokat úgy országos, mint nemzetközi szinteken. A jövőben szeretnénk megvalósítani kiállításokat is, illetve részt venni további országos pályázatokon, továbbképzéseken, táborokon, aktuális eseményeken – részletezte Nagy Tamás, akinek nyertes felvétele az Álomgyár Fotóstúdió oldalán is megcsodálható.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?