Két meccs, két vereség

A női röplabda Extra Ligában november 15-én Békéscsaba volt a jászberényi hölgyek vendége és sima 3-0-ás győzelmet arattak ellenük. Ez tulajdonképpen még el is fogadható, mert végül is egy többszörös bajnok sikeréről beszélhetünk. Viszont november 23-án az MTK vendégeként már nagyon fájó volt a vereség.

Már az első játszmában látszott, hogy nagyon meg fognak izzadni lányaink az MTK Budapest vendégeként, merthogy 17-17-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, de innentől kezdve jobban koncentráltak a fővárosiak, és 25-21-re megnyerték az első szettet.

A második etapot már jobban kezdte a berényi csapat és 3-4 ponttal vezettek is egészen 18-ig, mert itt beérték őket a fővárosiak. 23-21-nél közel álltunk az újabb szettveszteséghez, ám Borsos Lili és Jessica Ventura remek leütésével 24-24-re egalizáltuk a szettet, majd meg is nyerték azt Tóth Eszterék 26-24 arányban.

A térfélcsere után aztán az MTK-s hölgyek kezdtek jobban, de 11-11-nél egyenlítettünk. Bár a folytatás is szoros volt, de 25-22-s játszmagyőzelemmel az MTK 2-1-s vezetésre tett szert.
A 4. játszma elején a mieink vezettek, viszont most meg a házigazda érte be őket 11-nél. Innen még sikerült erősíteni és 16-13-ra vezetni, de a folytatásban megremegtek a kezek, és az MTK – csak magyar játékosokból álló együttese –, ezt a játszmát (25-22) is behúzva, megérdemelt győzelmet aratott. MTK Budapest – Jászberény Volleyball Team 3-1.

Fájó tehát a vereség, hiszen a lányok ettől sokkal többre képesek. Makai Péter is csalódott volt a mérkőzés után és nyilatkozatából kiderült, hogy ez a vereség jó pofon volt számukra, és mint mondta, felébredtek álmukból. Erre szükség is lesz, hiszen december 1-én a bajnok Vasas vendégei lesznek. 7-én az UTE érkezik Jászberénybe és ellenük már mindenképpen nyerni kellene.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?