Időt ajándékoznak

A Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény tavaly két alkalommal csatlakozott a JNSZ Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház kampányszerű önkéntes akciók szervezéséhez. Ebben az évben önállóan folytatta az önkéntes akciók szervezését, ennek keretében a felhíváshoz csatlakozók időt/élményt ajándékoztak az idősek részére.

Most felhívásukkal önkéntes programra invitálják Jászberény város közéleti szereplőit, a városban működő intézmények, szervezetek vezetőit az Advent időszakában, december 4-én szerdán 10 órától fél tizenkettőig Önzetlen szeretettel az idősekért címmel.

A Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézménybe (Jászberény, Hatvani út 35.) szervezett program fókusza a játék, a játékosság, a mesélés, a vers, a zene, a mozgás.
Terveik szerint az önkéntesek 30-40 percben saját érdeklődési körüknek megfelelően időt/élményt ajándékoznak az otthon lakóinak. A felajánlások lehetnek klasszikus játékos programok – sakk, malomjáték, puzzle, kártyajáték, ország-város játék –, ill. csoportos játékok, mesélés, verselés, zenés, mozgásos tevékenység, közös kézműveskedés, az önkéntesek érdeklődéséhez, kreativitásához kapcsolódva.

A szervezők a jelentkezéseket egy rövid e-mailben várják – amelyben szerepel, hogy ki milyen tevékenységet vállal és annak mi az eszközigénye –. a következő címre: 20.kulturalis@gmail.com. A visszajelzések után a jelentkezők részére megküldik a program hivatalos meghívóját.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?