Centenáriumi bál

A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium idén ünnepli alapításának százéves centenáriumát. A záróesemény a november 9-i centenáriumi iskolai bál volt, melynek a Szatmári Rendezvényház adott otthont.

A jubileumi események májusban az Iskolánkért gálával kezdődtek, majd egy tartalmában, kivitelezésében is méltó évkönyv került kiadásra. Októberben ünnepi műsor keretében Máté György szobrászművész Szent Istvánt megformázó alkotását ismerhették meg az egybegyűltek. Ezek az események és a mostani bál mind a kerek évforduló tiszteletét övezik.

Az ünnepséget Zolnai Sára, egykori gyakorlós diák dalcsokra nyitotta meg, majd Pomázi Imréné intézményvezető köszöntötte a közel kétszáz vendéget. Beszédében Teleki Pál szavaira hivatkozva köszönetét fejezte ki a jubileumi év méltó megünneplése érdekében kapott önzetlen szülői felajánlásokért, a fenntartó és Jászberény Város Önkormányzatának anyagi és erkölcsi támogatásáért, a pedagógusok szakmai segítségéért. Mert „…összefogással és sok szeretettel gyakran lehet segíteni ott, ahol az anyagiak hiányzanak.”

Az intézményvezető elmondta, hogy a bál bevételéből az iskola parkosítását szeretnék szolgálni, kerti bútorokat, játékokat vásárolni.
A bál fővédnöke, Szabó Tamás tiszteletét fejezte ki az intézményben folyó szakmai, oktató-nevelő munka eredményességéért. Hangsúlyozta, az iskola a város életében jelentős szerepet tölt be, az ott folyó képzés magas színvonala révén, melynek méltó elismerése a Pro Urbe kitüntetés.

A báli hangulatot Molnár Anna táncpedagógus növendékei, a Lehel Melody Társastánc Klub táncosai, majd a pedagógusok meglepetés tánca készítette elő. Az Innovent Kft. ízletes vacsorája után hajnalig ropták a táncot a vendégek a Koktél Zenekar slágereire.

Buschmann Éva

Buschmann Éva

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?