Brandek, logók, piacok

Turisztikai workshop és helyi termék kiállítás volt a Déryné Rendezvényházban november 21-én, csütörtökön a megyei rendezvény-sorozat negyedik állomásaként.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Foglalkoztatási Paktum Iroda szeptemberben és novemberben helyi termék kiállítást és szakmai fórumot tartott kézművesek, őstermelők, KKV-k és a szolgáltatói szektor – szállodák, éttermek – bevonásával. A megyében négy településen – Mezőtúron, Cserkeszőlőn, Tiszafüreden és zárásképp Jászberényben várták az érdeklődőket az informatív fórumra.

A rendezvénysorozat elsődleges célja szakmai segítséget nyújtani a helyi termékfejlesztéshez. A rendezvény támogatja a potenciális kereslet és kínálat összeegyeztetését a termelők és kézművesek, illetve a szolgáltatók között. A felkért előadók bemutatták az új trendeket, jó gyakorlatokat, valamint külön előadások keretében marketing és értékesítési témákban képezhették magukat a résztvevők.

Berényben délelőtt kilenc órára várták az érdeklődőket, akik nem csupán a városból, de szerte a Jászságból érkeztek. Az egybegyűlteknek mindenek előtt Hubay Imrének, a megyei közgyűlés elnökének üdvözletét tolmácsolta a moderátor. Az elnöki köszöntés valóban hiteles volt, hiszen Hubay Imre maga is biogazdálkodóként helyi termékekkel igyekszik a hazai piacon jelen lenni politikai megbízatása mellett.

A program menetrendje Göcző Ágnesnek, a Marketing Jam Trend Kft munkatársának előadásával folytatódott, aki a jelenlévők érdeklődési körére szabva tartotta meg prezentációját Nélkülözhetetlen marketing eszközök címmel. Az előadás első perceiben végzett rövid bemutatkozás keretében kiderítette, ki milyen célból látogatott el a fórumra, illetve milyen területen tevékenykedik. Így megismerve egymást kiderült, hogy az érdeklődők között méhész, homoktövis-termelő, kézműves textilfestő, biokozmetikum-készítő, marketinges szakemberek, jótékonysági alapítványi munkatársak, kézműves tevékenységek népszerűsítésével foglalkozók vannak jelen. Kifejezetten a számukra osztott meg hasznos tanácsokat Göcző Ágnes a leginkább javasolt marketing eszközökről, a vállalkozást segítő virtuális és a fizikai térben való megjelenésről.

A weboldal készítés, a digitális megjelenés sokak fantáziáját izgatja, hiszen az egyik legnépszerűbb marketingfogás, amely könnyen, gyorsan sok emberhez képes eljuttatni a terméket. A téma iránt érdeklődőknek osztott hasznos tanácsokat Ferge Balázs Webáruházak sikeres üzemeltetése című előadása.

A kávészünetet követően Takács Zsuzsa, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala képviseletében Eligazodás a szellemi tulajdon útvesztőjében címmel tartott prezentációt, majd zárásképp egy üzleti jó példát tárt a hallgatóság elé Varga Marianna teaszakértő.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?